Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Barcelona melje, a prava izziva sta pred vrati, najprej Bayern, nato še Real

Katalonci so v španskem prvenstvu premagala Sevillo s 5:1 in si napolnili samozavest za sredin derbi v ligi prvakov in za sobotni clasico v Madridu.
Poljski ostrostrelec Robert Lewandowski (levo) je v odlični formi in je v španskem prvenstvu zabil že 12 golov. FOTO: Josep Lago/AFP
Poljski ostrostrelec Robert Lewandowski (levo) je v odlični formi in je v španskem prvenstvu zabil že 12 golov. FOTO: Josep Lago/AFP
Š. R.
21. 10. 2024 | 08:53
21. 10. 2024 | 08:56
2:04

Na Realovo uspešno generalko za sobotni clasico v Vigu (2:1) je Barcelona v 10. kolu španskega prvenstva odgovorila z novo spektakularno tekmo in zmago s 5:1. Na olimpijskem stadionu v Barceloni je padla Sevilla, potem ko so bili ob razigranem Laminu Yamalu strelci Robert Lewandowski (2) Pablo Torre (2) in Pedri. Barcelona je pod taktirko Nemca Hansija Flicka izjemno učinkovita, saj je zabila kar 33 golov v desetih tekmah. Tekmo je zaznamovala tudi vrnitev velikega talenta Gavija po 348 dnevih, zaradi česar si je 20-letni zvezni igralec prislužil stoječe ovacije. Zimzeleni 36-letni Poljak Lewandowski je že pri ducatu golov v tej sezoni La Lige in je z naskokom najboljši strelec. Drugi Kylian Mbappe jih je zabil pol manj golov. Pred gostovanjem v Madridu Barcelono, Lewandowskega in Flicka čaka še zahteven in največji izziv v ligi prvakov, v sredo bodo gostili Bayern, ki jim je v preteklosti zadal veliko bolečih udarcev. Prav pri Bavarcih je Flick tudi izbrusil svoj trenerski poklic, Lewandowski pa se je spremenil v stroj za gole.

Pablo Gavi se je po poškodbi in 348 dnevih odsotnosti vrnil na igrišče. FOTO: Josep Lago/AFP
Pablo Gavi se je po poškodbi in 348 dnevih odsotnosti vrnil na igrišče. FOTO: Josep Lago/AFP

Razburljivo je bilo tudi v Madridu, kjer je Atletico po hudih mukah in zaostanku z 0:1 šele v zadnjih dvajsetih minutah zlomil odpor Leganesa (3:1). V moštvu Jana Oblaka je bil osrednji mož stari slovenski znanec in tekmec v ligi narodov Norvežan Alexander Sørloth, ki je dosegel dva gola.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine