Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Po madridskem derbiju zadovoljni tudi v Barceloni

Napet dvoboj mestnih tekmecev brez zmagovalca. Atletico je v razburljivi končnici izenačil v sodnikovem dodatku.
Pfri Realovem golu in silovitem strelu Brazilca Ederja Militaa je bil Jan Oblak povsem nemočen. A madridski derbi se je na koncu iozšel s pravičlnih 1:1. FOTO: Javier Soriano/AFP
Pfri Realovem golu in silovitem strelu Brazilca Ederja Militaa je bil Jan Oblak povsem nemočen. A madridski derbi se je na koncu iozšel s pravičlnih 1:1. FOTO: Javier Soriano/AFP
Š. R., STA
30. 9. 2024 | 07:18
30. 9. 2024 | 07:20
1:37

Predzadnja in osrednja tekma osmega kroga španskega prvenstva, takoimenovani derbi »madrileno«, med Atletico Madridom in Real Madridom se je končal brez zmagovalca (1:1). Na vrhu lestvice ostaja Barcelona, ki ima po sobotnem prvem porazu v sezoni tri točke prednosti pred Realom.

Eder Militao je sredi drugega polčasa prvi premagal Jana Oblaka. Njegov močan strel iz približno sedmih metrov je oplazil domačega branilca in spremenil smer, tako da je bil slovenski zvezdnik brez moči.

Dvoboj, ki je sicer minil v dokaj prijateljskem vzdušju, je bil po Realovem golu prekinjen za petnajst minut, ker so domači navijači proti gostujočemu vratarju Thibautu Courtoisu vrgli nekaj predmetov.

Izenačenje je sledilo v sodnikovem podaljšku. V 95. minuti je Angel Correa za las ušel ofsajd zanki ter z nekaj sreč obšel še Courtoisa ter sprožil navdušenje na stadionu Metropolitano. Tik pred koncem je bil zaradi ostrega starta izključen domači krilni napadalec Marcos Llorente.

Zadnja tekma osmega kroga bo v ponedeljek Villarreal – Las Palmas.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine