Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Lewandowski prekosil Jana Urbana

Barcelona ostaja stoodstotna v španskem prvenstvu, Poljak je odločil tekmo proti Getafeju. Manjka mu še zadetek proti Real Madridu.
Robert Lewandowski se je veselil zmage proti Getafeju. FOTO: Albert Gea/Reuters
Robert Lewandowski se je veselil zmage proti Getafeju. FOTO: Albert Gea/Reuters
26. 9. 2024 | 11:45
26. 9. 2024 | 18:21
1:39

Robert Lewandowski je bil stroj za gole že v Borussii Dortmund, potem še bolj v Bayernu, v jeseni kariere pa je takšen tudi v Barceloni. Bil je edini strelec na tekmi proti Getafeju. To je bil že njegov 49. gol v španskem prvenstvu, s čimer je postal najboljši poljski strelec v la ligi, 48 jih je namreč dosegel Jan Urban

Lewandowski (36) je zabil že sedmi zadetek v tej sezoni, Barcelona z novim trenerjem Hansijem Flickom pa tudi po sedmih tekmah ostaja stoodstotna. Edini madež na sezoni je bil poraz v Monaku z 0:1 v prvem kolu lige prvakov. 

Lewandowski je na 76 tekmah la lige dosegel 49 golov, Urban je za svojih 48 potreboval 177 tekem. Med letoma 1989 in 1994 je bil član Osasune.

Na začetku svoje tretje sezone v Španiji je Lewandowski zatresel mreže 19 od 22 tekmecev, v njegovi zbirki manjkajo samo Las Palmas, Almeria in Real Madrid. S slednjim se bo Barcelona pomerila čez mesec dni v Madridu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine