Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Luka Dončić četrti na lestvicah, njegovo moštvo precej nižje

Slovenski košarkarski zvezdnik pred svojo šesto ameriško sezono. Dallas spomladi brez končnice, na pripravljalnih tekmah ni blestel.
Luka Dončić se veseli začetka nove sezone v ligi NBA. FOTO: Kevin Jairaj/USA Today Sports
Luka Dončić se veseli začetka nove sezone v ligi NBA. FOTO: Kevin Jairaj/USA Today Sports
24. 10. 2023 | 07:00
7:25

V nadaljevanju preberite:

Slabše kot lani se ne moremo odrezati, so odločni košarkarji Dallasa pred začetkom 78. sezone lige NBA, v katerem jih bosta v noči s srede na četrtek pričakala San Antonio in čudežni francoski mladenič, 19-letni in 224 cm visoki Victor Wembanyama. To verjetno drži kot pribito, saj so spomladi dosegli šele 11. najboljši izkupiček v zahodni konferenci (38:44) – komaj 21. med vsemi 30 moštvi –, zbrali so kar 14 zmag manj kot v prvenstvu 2021/22, ko so se prebili v konferenčni finale. Velik vzvratni korak je zaskelel predvsem Luko Dončića, zdaj je vprašanje, kako se bo odzval nanj.

Slovenski zvezdnik ni imel sreče med pripravami na svojo šesto ameriško sezono, kaj ga še vedno muči? Zaplet po svoje ni dramatičen, bo pa upočasnil pomemben moštveni proces, kateri? Kaj so prednosti in ovire pri njegovem sodelovanju s Kyriejem Irvingom? Kako Dončić osebno kotira na uglednih lestvicah pred začetkom sezone in kako različni so pogledi na Dallasovo zasedbo? Kaj imata skupnega Dallas in slovenska reprezentanca?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine