Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Od Wembyjevih vragolij se tekmecem vrti v glavi

Victor Wembanyama, opevani prvi izbor nabora lige NBA, je že na pripravljanih tekmah pred začetkom rednega dela sezone pokazal izjemne sposobnosti.
Kako pokrivati 224 centimetrov visokega centra, ki dobro meče za tri točke? FOTO: Kyle Terada/Reuters
Kako pokrivati 224 centimetrov visokega centra, ki dobro meče za tri točke? FOTO: Kyle Terada/Reuters
21. 10. 2023 | 12:02
2:03

Victor Wembanyama je eden najtežje pričakovanih novincev v ligi NBA, morda najbolj opevan po Kevinu Durantu. Francoski čudežni deček ima praktično vse - hitrost, občutek za igro, dober met z razdalje, predvsem pa izjemen razpon rok pri kar 224 centimetrih.

Na prvih tekmah v dresu San Antonio Spurs pred začetkom rednega dela sezone v ligi NBA je Wembanyama pustil odličen vtis. V napadu bo verjetno še potreboval kakšen teden, da bo proti najboljšim obrambam začel redno dosegati 10 in več točk, v obrambi pa bo Wemby nerešljiva uganka.

Večkrat je pokazal, da pri metu ni varen nihče, ko je on na parketu. Tako je proti Golden Statu blokiral Klaya Thompsona, ki je le začudeno pogledal, od kje se je vzela roka Francoza. Na eni od prejšjnjih tekem je prilepil blokado Jaylenu Williamsu iz Oklahome, potem ko se je že zdelo, da ga je krilni napadalec Thunder prehitel. Wemby je tako visok, da z enim korakom pokrije praktično pol rakete. Glede na začetni vtis se zdi, da vsa slava, ki je šla na račun Wembanyame, ni bila neupravičena.

Debi v rednem delu lige NBA bo dočakal ob 3.30 po slovenskem času v noči na četrtek, ko se bo pomeril z Dallasom. Pri njih je Luka Dončić zaradi poškodbe izpustil zadnjo pripravljalno tekmo proti Detroitu, Dallas jo je dobil s 114:104. Ekipa iz Teksasa še ni potrdila, če bo Dončić nared za uvod v sezono. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine