Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Dončićev recept: obramba, kemija s Kyriejem in premirje s sodniki

Luka Dončić z Dallasom optimistično začenja priprave na novo sezono. »Ključ do uspeha bosta boljša obramba in skok,« se zaveda, kaj jim je manjkalo lani.
<p data-block-key="e579u">Če bosta znala podrediti lastne ambicije ekipi, bi bila naveza Dončić – Irving lahko neustavljiva. FOTO: Ron Jenkins/Getty Images via AFP</p>
<p data-block-key="e579u">Če bosta znala podrediti lastne ambicije ekipi, bi bila naveza Dončić – Irving lahko neustavljiva. FOTO: Ron Jenkins/Getty Images via AFP</p>
28. 9. 2023 | 13:25
28. 9. 2023 | 13:33
5:30

V nadaljevanju preberite:

Po napornem poletju s slovensko reprezentanco je Luka Dončić dobil še zadnjih nekaj septembrskih dni odmora, izkoristil jih je tudi za dopust v Tuniziji, od prvega dneva priprav z Dallas Mavericks pa bo šel Luka na polno. Tudi zato, ker se zaveda, da vsi pogledujejo proti njemu: »Midva s Kyriejem Irvingom sva tista, ki morava postaviti zgled za vse sotekmovalce in to na obeh straneh igrišča.« Načrt je torej znan, od prenosa v prakso pa bo odvisno, kako se bo odvila letošnja sezona Dallasa v ligi NBA. 

Ob Dončićevem prihodu na priprave slovenske reprezentance je bilo hitro vidno, da je letošnje poletje vzel zares in ga izkoristil za telesno pripravo, brez katere napora 82 tekem rednega dela sezone in nato še maratonske končnice – če bo Dallas uspešen, seveda –, ne bo zdržal. »Počutim se nekoliko bolje, a stegno še vedno ni povsem zdravo, še vedno hodim na preglede, da bi odkrili razlog za težave. Gre počasi na bolje, zagotovo se počutim bolj zdrav, kot sem se ob koncu reprezentančne akcije, zato pričakujem, da bom priprave z ekipo lahko normalno opravil,« je ameriškim novinarjem po uvodnem treningu Dallasa povedal Luka. 

Zakaj bodo priprave zanj posebne, kako gleda na novince v ekipi, kaj pravi o Kyrieju, o obrambi in o sodnikih lahko preberete v nadaljevanju. 

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine