Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Luka Dončić polovično, Irving niti to

Slovenskemu zvezdniku znova en polčas ob novem porazu Dallasa proti Minnesoti.
Luka Dončić se je proti Minnesoti ogreval za tekmovalni ritem v ligi NBA. FOTO: Ryan Lim/AFP
Luka Dončić se je proti Minnesoti ogreval za tekmovalni ritem v ligi NBA. FOTO: Ryan Lim/AFP
Š. R., STA
7. 10. 2023 | 20:47
7. 10. 2023 | 20:48
2:35

Luka Dončić je tudi na drugi pripravljalni tekmi pred novo sezono severnoameriške košarkarske lige NBA v Abu Dabiju odigral le prvi polčas ob drugem zaporednem porazu Dallas Mavericks proti Minnesota Timberwolves. Slednji so bili boljši s 104:94. Ljubljančan je v slabih 19 minutah dosegel 18 točk.

Na četrtkovi prvi tekmi med tema dvema kluboma je Dončić prav tako igral le v prvem polčasu ter v 17 minutah zbral 25 točk in pet skokov ob porazu z 99:111. Tokrat pri metu ni bil tako prepričljiv, a je bil znova najboljši posameznik Dallasa v prvem delu dvoboja z 18 točkami, s petimi skoki in šestimi podajami.

Iz igre je 24-letnik zadel pet od 12 metov, od tega dva od sedmih za tri točke. V statistiko je vpisal še dve ukradeni in štiri izgubljene žoge. Največ točk za Dallas je dosegel Jaden Hardy, 22, nihče drug pa ni presegel dvomestnega števila točk. Pri Minnesoti sta Karl-Anthony Towns in Naz Reid dosegla po 14 točk, eno manj je prispeval Anthony Edwards.

Mavericks so drugo pripravljalno tekmo v Združenih arabskih emiratih odigrali brez Kyrieja Irvinga. Turnejo zunaj ZDA bodo nadaljevali v Španiji, kjer se bodo v torek v Madridu pomerili proti Realu, kjer je Dončić začel poklicno kariero.

Košarkarje Dallasa nato pred začetkom sezone v NBA čaka le še ena pripravljalna tekma, in sicer v noči z 20. na 21. oktober proti Detroit Pistons. Redni del sezone bodo začeli v noči s 25. na 26. oktober proti San Antonio Spurs ter njihovem prvem izboru na letošnjem naboru, Francozu Victorju Wembanyami.

Vlatko Čančar s prvaki Denver Nuggets to sezono vsaj v rednem delu tekmovanja ne bo igral, saj si je med pripravami za nastop Slovenije na svetovnem prvenstvu strgal križno vez. Prvake sicer prva pripravljalna tekma čaka v sredo proti Phoenix Suns.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine