Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Rokomet

Rokometaši Trima v Francijo z lepo popotnico

Trebanjski Trimo je na prvi tekmi kvalifikacij za uvrstitev v evropsko ligo doma z 32:28 premagal francoski Limoges in bo na povratni tekmi branil prednost.
Rokometaši Trima merijo na skupinski del evropske lige. FOTO: Trimo Trebnje
Rokometaši Trima merijo na skupinski del evropske lige. FOTO: Trimo Trebnje
Š. R., STA
31. 8. 2024 | 21:26
31. 8. 2024 | 21:27
2:50

Slovenski podprvak Trimo Trebnje je v kvalifikacijah za nastop v skupinskem delu rokometne evropske lige na prvi tekmi doma premagal francoski Limoges z 32:28 (16:10). Posledično bo s pozitivno popotnico začel povratno tekmo v Limogesu, ki bo na sporedu prihodnjo soboto.

Trebanjci so dvoboj dobro začeli in povedli s 3:1, a se je lani petouvrščena ekipa francoskega prvenstva vrnila in izenačila na 4:4. Dvoboj je potekal v valovih, a so domači večino prvih 30 minut narekovali ritem.

Trimo je sredi prvega polčasa prvič povedel za tri gole (8:5), pet minut pred koncem prvega dela pa je bilo na semaforju že 14:8. Prednost šestih golov so varovanci Radoslava Stojanovika odnesli tudi na veliki odmor (16:10).

Tudi v drugem delu so sprva nadzorovali položaj na parketu dvorane OŠ Trebnje. Vodili so z 22:16, nato pa so gosti stopili na plin in se z delnim izidom 4:0 povsem približali. Domači so se po minuti odmora zbrali in prednost znova oplemenitili do 25:20, nato pa vseskozi vztrajali s prednostjo treh oziroma štirih golov.

Ponoviti sezono 2020/21

Minulo sezono drugouvrščena ekipa lige NLB je tudi po 60 minutah ohranila štiri gole prednosti in si bo skušala naslednji teden priigrati drugi nastop v skupinskem delu po kakovosti drugega evropskega tekmovanja. Trimo je doslej edinkrat v skupinskem delu igral v sezoni 2020/21, v zadnjih sezonah pa je vselej obstal v kvalifikacijah.

V primeru zmage bo bodisi Trimo bodisi Limoges, pri katerem je do konca prejšnje sezone igral kapetan slovenske reprezentance Jure Dolenec, igral v skupini C, v kateri bi bili njihovih tekmeci švicarski Kadetten Schaffhausen, portugalska Benfica in slovaški Tatran Prešov.

V skupinski del, ki se bo začel oktobra, so bili neposredno uvrščeni rokometaši Gorenja Velenja. Državni prvaki bodo v skupini igrali z danskim GOG Gudmejem in dvema ekipama iz kvalifikacij.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine