Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Strgalo se je tudi Novaku Đokoviću

Uvrstitev Srbije na svetovno prvenstvo v nogometu je bučno proslavil tudi najboljši teniški igralec na svetu.
Srbski nogometaši so na štadionu luči v Lizboni res ugasnili luči. FOTO: Pedro Nunes/Reuters
Srbski nogometaši so na štadionu luči v Lizboni res ugasnili luči. FOTO: Pedro Nunes/Reuters
G. N.
15. 11. 2021 | 09:03
15. 11. 2021 | 10:15
1:34

Imenitna zmaga Srbije v odločilni tekmi za prvo mesto v skupini in neposredno uvrstitev na svetovno prvenstvo v nogometu prihodnje leto v Katarju je Srbe spravila v delirij. Po koncu tekme na štadionu luči so se po beograjskih ulicah začele valiti kolone navijačev z zastavami. Ravnodušnih ni bilo, a nogometaši so navdušili tudi rojake po svetu.

Najslavnejši med njimi teniški kralj Novak Đoković je v hotelski sobi v Torinu spremljal veliko dejanje selektorja Draga Stojkovića, strelskega junaka Aleksandra Mitrovića, ki je z glavo zabil gol za 2:1 v 90. minuti, in drugih igralcev.

Kako čustveno in napeto je spremljal dvoboj proti favoriziranimi Portugalci s Cristianom Ronaldom v ospredju, je Đoković razkril po zadnjem žvižgu italijanskega sodnika Danieleja Orsata. Dobesedno se mu je snelo, »gremo, gremo, gremo ...« se je drl.

Tudi v srbski slačilnici je vladalo nepopisno veselje. Nogometaši so peli tudi Magnificovo »Pukni zoro«, ki že nekaj let velja za eno od nepogrešljivih pri srbskih slavjih.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine