Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Kirurg Janez Vodiškar tudi uradno zaposlen v UKC Ljubljana

Po odhodu kirurga Mihe Weissa bo Vodiškar prevzel vodenje programa zdravljenja otrok s prirojeno srčno napako.
Otroški srčni kirurg Janez Vodiškar (drugi z leve) bo v UKC Ljubljana navzoč približno deset dni na mesec. FOTO: UKC Ljubljana
Otroški srčni kirurg Janez Vodiškar (drugi z leve) bo v UKC Ljubljana navzoč približno deset dni na mesec. FOTO: UKC Ljubljana
8. 9. 2023 | 13:30
8. 9. 2023 | 17:19
2:45

Ob začetku sodelovanja z Janezom Vodiškarjem – včeraj je podpisal pogodbo za delno zaposlitev – so v UKC Ljubljana sklicali tiskovno konferenco, na kateri je bilo kar 14 zaposlenih.

Janez Vodiškar, ki je zaposlen v največji pediatrični kliniki v Nemčiji, je v torek, po tem, ko je odjeknila vest, da bo v četrtek podpisal pogodbo z ljubljanskim kliničnim centrom, za Delo potrdil začetek sodelovanja:

»Dogovorili smo se za sodelovanje. Ne vem, kaj naj še dodam. Menim, da sta sedanja ekipa in vodstvo UKC visoko motivirana za uspešno sodelovanje. Veseli me tudi, da ima tokrat tudi vodstvo kliničnega centra enako vizijo razvoja stroke, kot jo imam sam. Sodelujemo, odkar so me prosili za pomoč. Do zdaj sem operiral dva slovenska otroka s kompleksno srčno napako, ki sta nujno potrebovala operacijo. Enega sva skupaj z dr. Igorjem Šehićem operirala v Ljubljani, enega pa smo premestili in sem ga operiral v Stuttgartu. V prihodnje bom v Sloveniji približno deset dni na mesec (razdeljeno na več prihodov), odvisno tudi od potreb. Poleg tega smo vsak dan v navezi s celotnim timom v Ljubljani, enkrat na teden imamo videokonferenco, prilagajamo se trenutnim potrebam. V prihodnosti bomo to sodelovanje se okrepili.«

Zdaj je v UKC Ljubljana zaposlen za 25-odstotkov delovnega časa, po podjemni pogodbi pa bo dodatno opravljal tudi operativno dejavnost.

Ker zakonodaja v javni zdravstveni mreži ne predvideva sklepanja podjemnih pogodb z lastnimi zaposlenimi, je ministrstvo za zdravje po besedah generalnega direktorja UKC Marka Juga program otroške srčne kirurgije s sklepom umestilo med dejavnosti, kjer je to mogoče. Podjemna pogodba, sklenjena z Vodiškarjem, zato za zdaj velja do 31. oktobra, a Jug pričakuje, da bo ministrstvo omenjen sklep podaljšalo.

Vodiškar je na današnji konferenci dodal, da UKC po njegovem mnenju glede centra za zdravljenje otrok s prirojeno srčno napako lahko dvignejo še na neko novo raven. Vodstvo UKC se mu je zahvalilo, da se je vrnil – vsi se veselijo sodelovanja.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine