Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Program otroške srčne kirurgije bo vodil Janez Vodiškar

Kirurg, ki dela v največji nemški pediatrični bolnišnici, se bo delno zaposlil v ljubljanskem UKC. Podpis pogodbe bo v četrtek.
Kirurgu Janezu Vodiškarju so v UKC Ljubljana očitno zagotovili, da bo stroka na prvem mestu. Kot je dejal v intervjuju za Delo, je pripravljen pomagati le, če bo. FOTO: UKC Ljubljana
Kirurgu Janezu Vodiškarju so v UKC Ljubljana očitno zagotovili, da bo stroka na prvem mestu. Kot je dejal v intervjuju za Delo, je pripravljen pomagati le, če bo. FOTO: UKC Ljubljana
4. 9. 2023 | 17:50
1:55

Kirurg Janez Vodiškar nam je pred 10 leti na vprašanje, če bi se vrnil v ljubljanski klinični center, odgovoril, da le v razčiščene, urejene razmere. »Da bo omogočen normalen razvoj, odnos. Videti moram neko perspektivo, postaviti je treba temelje, ki bodo držali prihodnjih dvajset let. Nekaj, kar bo trajno, sicer nima smisla. Spet bi izgubljal čas, energijo in voljo,« je bil odločen.

A zdaj perspektivo Vodiškar očitno vidi: po poročanju STA se bo v UKC Ljubljana zaposlil za 25 odstotkov delovnega časa, dodatno pa še za opravljanje operativnih posegov. Po napovedi generalnega direktorja UKC Marka Juga bo namreč prevzel vodenje programa zdravljenja otrok s prirojenimi srčnimi napakami. Obstoj tega programa je bilo ogroženo, ko sta ga v kratkem času zapustila dva kirurga. Po prekinitvi sodelovanja češkega kirurga Romana Gebauerja je odpoved podal še kirurg Miha Weiss. Slednja sta opravila glavnino operacij. V UKC Ljubljana je ostal zaposlen še otroški kirurg Igor Šehić, ki je prišel iz Beograda.

Vodiškar operacije v UKC že izvaja po podjemni pogodbi, prav tako na daljavo opravlja konziliarno službo.

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine