Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Evropa izbira

Najhitreje rastoče omrežje nima vstopa v ustanove EU

V evropskem parlamentu se sklicujejo na varnostnega tveganja, vseeno pa želijo biti prisotni na tiktoku preko sodelovanja z vplivneži.
Tiktok je najhitreje rastoče družbeno omrežje, ki je priljubljeno predvsem med mladimi. FOTO: Dado Ruvić/Reuters
Tiktok je najhitreje rastoče družbeno omrežje, ki je priljubljeno predvsem med mladimi. FOTO: Dado Ruvić/Reuters
1. 12. 2023 | 05:00
7. 12. 2023 | 15:49
9:11

V nadaljevanju preberite:

»Uporaba tiktoka v evropskih institucijah je prepovedana zaradi varnostnih tveganj, kar ne pomeni, da evropski poslanci na tej platformi niso aktivni prek zasebnih naprav, ki niso povezane z omrežjem parlamenta,« je pojasnila Delphine Colard, predstavnica za odnose z javnostmi v evropskem parlamentu. Tudi parlament pri nagovarjanju mladih sodeluje z vplivneži, ki uporabljajo to za zdaj najhitreje rastoče družbeno omrežje. To je zanimivo predvsem dobrega pol leta pred evropskimi volitvami.

»Za prepoved tiktoka na službenih napravah in znotraj omrežij institucij smo se odločili na podlagi priporočil strokovnjakov evropske agencije za kibernetsko varnost,« je utemeljila sogovornica. Odločitev evropskega parlamenta o tem je bila sprejeta junija. Kot je podčrtala Delphine Colard, je zagotovitev informacijske varnosti nekaj, nekaj povsem drugega pa biti prisoten na platformi, na kateri je na tisoče evropskih državljanov, predvsem mladih. Tega se po njenem zavedajo tako evropski poslanci, ki imajo zasebne profile na tiktoku, kot parlament, ki sodeluje z ustvarjalci vsebin na različnih družbenih omrežjih. »Parlament kot institucija ni na tiktoku, ampak to ne pomeni, da ne spodbuja pogovorov o evropskih temah tudi na tem omrežju,« je povedala.

Kako evropski parlament komunicira z mladimi? Kako na prepoved gledajo slovenski evroposlanci? Kaj pa meni Dejan Verčič, profesor na Fakulteti za družbene vede?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine