Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Legendarni Bode Miller posnema Marcela Hirscherja

Nekdanji ameriški smučarski zvezdnik predstavil svojo znamko smuči.
Bode Miller verjame, da bodo njegove smuči med vsemi najboljše. FOTO: Matej Družnik/Delo
Bode Miller verjame, da bodo njegove smuči med vsemi najboljše. FOTO: Matej Družnik/Delo
10. 8. 2022 | 16:18
10. 8. 2022 | 16:18
1:44

Potem ko je pred kratkim prišlo na dan, da je Marcel Hircher ustanovil lastno znamko smuči Van Deer, s katerimi bo v poolimpijski zimi 2022/23 v svetovnem pokalu med drugimi tekmoval tudi norveški zvezdnik Henrik Kristoffersen, se je za podobno potezo kakor športno upokojeni avstrijski šampion odločil še en nekdanji smučarski as. Svoje smuči je namreč nedavno predstavil tudi Bode Miller, poimenoval pa jih je Peak Skis.

»Verjamem, da bomo med vsemi ponudili trgu najboljše smuči,« je samozavestno napovedal 44-letni Američan, dobitnik dveh velikih kristalnih globusov v sezonah 2004/05 in 2007/08, ki je v svetovnem pokalu nanizal 33 zmag. Za nameček se lahko Miller pohvali še s šestimi kolajnami z olimpijskih iger in petimi s svetovnih prvenstev. Skupno je torej Miller na velikih tekmovanjih osvojil kar enajst odličij.

Kakor je pojasnil, je prednost njegovih modelov v tem, da je s sodelavci v zgornji aluminijasti sloj zarezal luknje, kar naj bi po njegovem prispevalo k nekoliko lažjemu vijuganju na strminah. Za začetek bodo Bodejeve smuči izdelovali le za rekreativce, na tekmah jih za zdaj (še) ne bo videti.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine