Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Marcel Hirscher izjemno kritičen do »belega cirkusa«

Avstrijski šampion razkril, kako se je počutil med svojo blestečo kariero v alpskem smučanju.
Marcel Hirscher je brez dlake na jeziku podoživel svojo sanjsko kariero. FOTO: Lisi Niesner/Reuters
Marcel Hirscher je brez dlake na jeziku podoživel svojo sanjsko kariero. FOTO: Lisi Niesner/Reuters
29. 6. 2022 | 17:20
29. 6. 2022 | 17:46
2:00

Nekdanji avstrijski smučarski zvezdnik Marcel Hirscher, ki se je pred dnevi v Erzbergu udeležil ekstremne preizkušnje v enduru, je bil nedavno izjemno kritičen do »belega cirkusa«. Ko se je ozrl na svojo blestečo športno pot, je priznal, da še zdaleč ni bilo vse rožnato.

»Kot smučar si navaden podložnik. Na nek način si last drugih,« je 33-letni šampion iz Halleina na Solnograškem razkril, kako se je počutil med svojo kariero. »Ko se zdaj spomnim tistega obdobja, si ne predstavljam, kako sem sploh zdržal vse skupaj,« je potarnal Hirscher, ki je med letoma 2012 in 2019 osvojil težko verjetnih osem zaporednih velikih kristalnih globusov.

Kakor je pristavil, se je nemalokrat približal skrajni meji oziroma pragu bolečine. »Verjamem, da bom še dočakal dan, ko s športnikom ne bodo smeli več ravnati tako kot v mojih časih,« je še poudaril olimpijski prvak v veleslalomu in alpski kombinaciji iz Pjongčanga 2018, ki se lahko pohvali še s petimi posamičnimi naslovi svetovnega prvaka.

Potem ko je septembra leta 2019 končal svojo sijajno športno pot, je ustanovil podjetje Van Deer, ki proizvaja (tudi) smuči. V prihodnji zimi bo Marcelova znamka prvič navzoča tudi v svetovnem pokalu, saj bo z njo tekmoval njegov nekdanji veliki norveški tekmec Henrik Kristoffersen.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine