Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Olimpija povečala prednost, Mariborčani v napad v zadnjih šestih kolih

Pokalni prvaki so klonili na domačem igrišču, v Prekmurju zmaga Domžalčanov.
Zmagovalca derbija je v drugem polčasu odločil Ante Vukušić. FOTO: Leon Vidic/Delo
Zmagovalca derbija je v drugem polčasu odločil Ante Vukušić. FOTO: Leon Vidic/Delo
F. T., B. E.
28. 6. 2020 | 21:43
28. 6. 2020 | 23:28
6:45
Ob 20.45 so odprli v Ljubljani zadnji večni nogometni derbi sezone. Olimpija in Maribor sta se v tej sezoni pomerila trikrat, dvakrat je bil izid neodločen, Mariborčani pa so prav v tej sezoni v Ljubljani zmagali z izidom 4:2. Maribor je v zadnjem obdobju v boljši formi, saj ima pod vodstvom Sergeja Jakirovića štiri zaporedne zmage. Z zmago je na Olimpijini klopi v prejšnjem kolu debitiral tudi Dino Skender in prekinil krajši niz dveh porazov zeleno-belih.



Nogometaši Maribora nikakor niso mogli premagati vrataja Nejca Vidmarja. FOTO: Leon Vidic/Delo
Nogometaši Maribora nikakor niso mogli premagati vrataja Nejca Vidmarja. FOTO: Leon Vidic/Delo




Stožiške tribune so danes žalostno samevale. FOTO: Leon Vidic/Delo
Stožiške tribune so danes žalostno samevale. FOTO: Leon Vidic/Delo


V prvem polčasu sta bili moštvi izenačeni pri posesti žoge (50:50 %), toda nevarnejši so bili Mariborčani. Pri strelih so prednjačili s 5:0, pri tistih na tekmečeva vrata s 3:0, še posebej nevaren pa je bil poskus Aleksa Pihlerja, ki je v 32. minuti zatresel prečko vratarja Nejca Vidmarja. Lepo priložnost je imel tudi Alexandru Cretu v 8. minuti, a je z glavo  sedmih metrov streljal zelo slabo, tako da se je žoga od tal odbila prek vrat gostiteljev. Če bi tekmi prisostvovali gledalci na tribunah, ne bi mogli biti pretirano zadovoljni z ravnijo prikazane igre, veliko rezerve so imeli predvsem Olimpijini nogometaši.
 

Zasuk po 55 minutah


Mariborski trener Sergej Jakirović ni imel razloga za veselje. FOTO: Leon Vidic/Delo
Mariborski trener Sergej Jakirović ni imel razloga za veselje. FOTO: Leon Vidic/Delo
Tudi v prvih desetih minutah nadaljevanja so bili podjetnejši Mariborčani, nato pa je tekma dobila nenaden zasuk. Najprej je Luka Menalo z nevarnim strelom zatresel zunanjo stran mreže Jasmina Handanovića, v 59. minuti pa je Ante Vukušić izkoristil dobro podajo Stefana Vukušića in s 14 metrov zatresel vrata gostov s strelom ob levi vratnici. Tekma se je razživela in Vidmar je že čez nekaj trenutkov imel polne roke dela ob strelu Gregorja Bajdeta. V 65. minuti je Olimpijino prečko zadel še Martin Milec s strelom z desnega krilnega položaja.



Trener Olimpije Dino Skender je bil po tekmi lahko zadovoljen z opravljenim. FOTO: Leon Vidic/Delo
Trener Olimpije Dino Skender je bil po tekmi lahko zadovoljen z opravljenim. FOTO: Leon Vidic/Delo
Maribor je začel napadati v odločnih valovih, ki pa so ponujali priložnost za hitre nasprotne napade Ljubljančanov, še posebej po poškodbi Aleksandra Rajčevića. Luka Zahović je imel v 75. minuti še eno lepo priložnost za Maribor, a ko je iz igre vrgel tudi Vidmarja, je Denis Šme odbil njegov strel z golove črte. Stvari so se za Olimpijo zapletle v 80. minuti, ko si je Mario Jurčević prislužil drugi rumeni karton in moral v slačilnico. Prednosti igralca več in očitne terenske prevlade pa gostje niso znali izkoristiti in Ljubljančani so povišali svojo prednost na lestvici na štiri točke.


 

Pomembna zmaga Domžal


Mura in Domžale sta odprla zadnji dan 30. kola slovenskega nogometnega prvenstva, katerega vrhunec bo večerna tekma med Olimpijo in Mariborom v Ljubljani. V Murski Soboti je šlo za spopad zmagovalke pokala NZS Mure – črno-beli so si že zagotovili nastop v Evropi – in Domžal, ki so unovčile bučno proslavo velikega uspeha Mure v Murski Soboti.

Odločilni gol je v 76. minuti dosegel rezervist Arnel Jakupović, ki je 16 minut prej zamenjal Mateja Podlogarja. Sobočani, ki so pogrešali Nina Kouterja, so v prvem polčasu pokazali nekoliko bolj konkretno igro, vsi razburljivejši prizori pa so se zvrstili v zadnji uri tekme. Eno od najlepših priložnosti je tik pred koncem s strelom z glavo zapravil Amadej Maroša, žogo je pred golovo črto ustavil vratar Ajdin Mulalić.



 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine