Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

V polnih Stožicah slavje turških nogometašev in njihovih navijačev

Olimpija se je predvsem v 1. polčasu zelo dobro zoperstavila favoriziranemu Galatasarayu, visokega ritma pa ni zdržala in je izgubila z 0:3.
Olimpijini nogometaši so se borili po najboljših močeh, visoka zmaga pa je odšla v Istanbul. FOTO: Leon Vidic/Delo
Olimpijini nogometaši so se borili po najboljših močeh, visoka zmaga pa je odšla v Istanbul. FOTO: Leon Vidic/Delo
8. 8. 2023 | 20:30
8. 8. 2023 | 23:04
5:09

Konec tekme

91. minuta: GOL! Halil Dervišoglu je zapečatil Olimpijino usodo na tej tekmi, na koncu je bila le vidna kakovostna razlika med moštvoma.

83. minuta: Turki zdaj čvrsto ohranjajo vodstvo, Olimpija še zdaleč ni tako nevarna kot v 1. polčasu. 

70. minuta: Olimpija poskuša spet s svojim želenim ritmom, Muhamedbegovićev poskus je za las zgrešil cilj.

65. minuta: Sledil je še en gol v Vidovškovi mreži, a je bil zaradi tokrat prav očitnega ofsajda razveljavljen.

58. minuta: V drugem polčasu ni bilo več tako energične in ustvarjalne igre domačega moštva, gostje so zabili tretji gol, toda tokrat ga je sodnik zavoljo ofsajda razveljavil njim.

48. minuta: GOL! Po Ratnikovi napaki na sredini igrišči in nato zmedi v domači obrambi ter Vidovškovem posredovanju, ko je žogo odbil, je belgijski Galatasarayev adut Mertens zadel za vodstvo gostov z 2:0.

Konec 1. polčasa

44. minuta: Poskus Davida Sualeheja z 18 metrov, žoga čez vrata gostov.

40. minuta: Po res živahnih napadih in všečni predstavi Olimpije se je igra malo umirila, podpora s tribun pa ni utihnila.

26. minuta: Zaporedna nevarna poskusa Turkov, v prvo odlično posredoval Matevž Vidovšek, v drugo žoga zletela čez vrata.

21. minuta: Admir Bristrič je zatresel mrežo, toda pred tem je po mnenju sodinika Andreasa Ekberga storil prekršek v napadu. Šlo je za sporno odločitev..

19. minuta: Poskus Svita SešlarjaMustera se ne da

15. minuta: Pritisk zmajev se je nadaljeval, Turki so reševali prazna vrata ...

13. minuta: Olimpija je hitro poskusila odgovoriti, imenitno je z leve strani pred vrata gostov prodrl Jorge Silva, vratar turškega moštva pa je žogo tako kot pri prejšnjem Fadidajevem poskusu odbil v kot. 

9. minuta: GOL! Takoj v nasprotnem napadu je Kerem Aktürkoglu kaznoval domačo nezbranost in zabil vodilni goll

8. minuta: Štadion je "eksplodiral" ob hitri akciji Ljubljančanov, strelu Saarja Fadide z roba kazenskega prostora, vratar gostov Mustera pa jje žogo odbil v kot-

1. minuta: Tekma se je začela v veličastnem ozračju s prepevanjem Male terase, neuradne himne ljubljanskih športnih klubov, ki so se mu pridružili tudi navijači Galatasaraya in razgrnili svoje rdeče-rumeno šale v morju domačih zeleno-belih.

Polne tribune so spremljale živahno igro. FOTO: Leon Vidic/Delo
Polne tribune so spremljale živahno igro. FOTO: Leon Vidic/Delo

Pred začetkom spektakla

V športnih Stožicah je živahno že od popoldanskih ur, takšnega dvojnega sporeda na dveh sosednjih prizoriščih, na nogometnem štadionu ter v dvorani, zlepa ni bilo.

Mnogi pa se z zanimive košarkarske predstave med Slovenijo in Črno goro zdaj selijo na dvoboj 3. kola kvalifikacij nogometne lige prvakov med Olimpijo in Galatasarayem. Že dobri dve uri pred tekmo je bilo na pločnikih in v bližnjih lokalih zelo živahno, po pričakovanjih je videti tudi veliko privržencev slovitega turškega moštva. In ti so navdušili domače občinstvo s transparentom v podporo Sloveniji ob zadnji ujmi, en napis pa so namenili tudi sožalju ob tragično preminulemu grškemu navijaču v divjanju zagrebške skupine Bad Blue Boys v Atenah.

Slednje je v vlogi favorita, Olimpija se mu bo poskusila zoperstaviti s čvrsto postavitvijo petih igralcev v liniji pred vratarjem Matevžem Vidovškom, močna je ustvarjalna zvezna zmajev s strelcem vseh treh golov proti Ludogorcu in obenem kapetanom Timijem Maxom Elšnikom, v napadu je Admir Bristrić.

Pri Turkih je Mauro Icardi na klopi, drugi cenjeni as iz tujine Dries Mertens pa v udarni enajsterici.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine