Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Lahkotni korak v napadalnem plesu Barceloni zavida tudi Šeško

Benjamin Šeško zavida formo Robertu Lewandowskemu, Leipzig zmaguje kot Barcelona. Drugi poraz v nizu za Luko Elsnerja v Reimsu.
Med Robertom Lewandowskim in Laminom Yamalom je 19 let razlike, na igrišču pa se izvrstno ujameta. Foto Juan Medina/Reuters
Med Robertom Lewandowskim in Laminom Yamalom je 19 let razlike, na igrišču pa se izvrstno ujameta. Foto Juan Medina/Reuters
28. 10. 2024 | 05:00
5:08

V nadaljevanju preberite:

Galaktiki madridskega Reala so nemočno opazovali mladostno rajanje nogometašev Barcelone na poti do zmage s 4:0, ki so jo slišali na vseh koncih sveta. Robert Lewandowski je zasenčil Viniciusa in Kyliana Mbappeja, Hansi Flick pa z drznostjo in zaupanjem v mladeniče Carla Ancelottija. Barceloni v Španiji ni kos nihče, v Nemčiji je Leipzig nekoliko manj prepričljiv, a, kar je najbolj pomembno, še naprej zmaguje.

Jesenski clasico na prenovljenem Santiago Bernabeu se je znova približal blišču, ki ga je ena največjih tekem v nogometnem svetu pred leti že imela. Real je bil po 42 tekmah brez poraza na španskih zelenicah samozavesten, razigrana Barcelona še bolj. Na koncu je v Madridu slavila mladost, Flick tudi za največjo tekmo sezone ni odstopil od svojih načel, na igrišče je poslal šest nogometašev, mlajših od 22 let, in jim zapovedal visoko obrambno postavitev.

In načrt je deloval, Barcelona je bila videti kot moštvo prekaljenih veteranov. Real se je dvanajstkrat ujel v prepovedan položaj, Mbappe bo po dveh razveljavljenih golih in treh »smrtnih« priložnostih ta derbi sanjal še dolgo. »Imeti moraš veliko poguma, velika 'jajca', da odigraš takšno obrambo proti moštvu, ki ima najhitrejše nogometaše na svetu. A nam je uspelo,« je bil navdušen Marc Casado, ki je z izjemno globinsko podajo zrežiral prvi gol Lewandowskega. V nogometu tudi brez izkušenj ne gre, 120 sekund je potreboval postavni Poljak, da je Real spravil na kolena, Raphinha in najmlajši strelec v zgodovini clasicov Lamine Yamal sta postavila še piko na i. »Gremo osvojit to prvenstvo, visca Barca,« je po zmagi zavpil dragulj Barcelone, ki je belemu baletu ušla na šest točk prednosti.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine