Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Nogomet

Kdo ve, ali je Erdoğan po slovenski lekciji sploh zatisnil oči

Kakšen je položaj slovenskega klubskega nogometa v Evropi? Slovenska nogometna liga očitno ni tako slaba, kot želijo prikazati nekateri.
Predsednik Uefe Aleksander Čeferin in Kar-Erik Nilsson na Brdu pri Kranju. FOTO: Črt Piksi
Predsednik Uefe Aleksander Čeferin in Kar-Erik Nilsson na Brdu pri Kranju. FOTO: Črt Piksi
27. 10. 2024 | 05:00
5:54

V nadaljevanju preberite:

Slovenska nogometna liga očitno ni tako slaba, kot želijo prikazati nekateri, kar potrjuje tudi minuli četrtek. »Srbski nogomet je na evropskem dnu, tekmeci imajo srbske klube le za popravljanje razlike v golih in prav nič ne kaže, da bi se lahko trend obrnil v tej sezoni, saj je tudi Crvena zvezda popolnoma nekonkurenčna v ligi prvakov.« Tako je srbski medij B92 komentiral trenutno podobo tamkajšnjih nogometnih klubov, ki so v dosedanjem delu evropske sezone zbrali tri zmage v 22 tekmah (3-1-18). V povprečju se je izgubila tudi Crvena zvezda, ki na pogon ruskih in (para)državnih podjetij ustvari med 50 in 90 milijonov evrov na leto, še slabši so bili Partizan, TSC Bačka Topola, Vojvodina in Radnički.

Obenem so srbski in drugi mediji iz nekdanje skupne države prepoznali izjemno uspešne mesece slovenskih klubov. Težko je verjeti, toda Slovenija na Uefini klubski lestvici kotira na 9. mestu, njeni udeleženci Uefinih pokalov pa so že zgradili količnik 4,625, kar je našim klubom uspelo v sezoni 2017/18, ko je Maribor nazadnje igral v ligi prvakov. Bolj verjetno je, da dobimo nazaj Triglavski ledenik, kot da Slovenija ne bi zrušila rekorda po številu osvojenih točk na Uefini klubski lestvici. Večji koeficient je zgradila le osmerica: Češka, Portugalska, Švedska, Norveška, Poljska, Anglija, Belgija in Turčija. Hrvaški klubi so na 22. mestu Uefine lestvice, srbski na 51.!

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine