Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Ancelotti bi zadnje pol ure raje pozabil; Casado: Za tak derbi potrebuješ pogum

V nogometnem svetu odmeva odlična predstava Barcelone na derbiju z Realom, po zmagi s 4:0 so bili razumljivo navdušeni glavni akterji.
Pau Cubarsi in Marc Casado sta le del mladega, doma vzgojenega jedra moštva Barcelone. FOTO: Bruna Casas/Reuters
Pau Cubarsi in Marc Casado sta le del mladega, doma vzgojenega jedra moštva Barcelone. FOTO: Bruna Casas/Reuters
N. Gr.
27. 10. 2024 | 10:00
27. 10. 2024 | 11:05
2:21

Po 42 tekmah brez poraza v domačem prvenstvu so nogometaši Reala pristali na trdih tleh. V drugem polčasu clasica jim je Barcelona odčitala pravo lekcijo in domov odnesla veliko zmago s 4:0, po kateri imajo na lestvici zdaj šest točk prednosti.

V slavju so Katalonci uživali, povratnik po poškodbi Gavi se je takoj po prihodu v igro zapletel v besedni obračun z Viniciusom in ga razjezil, ko mu je s prsti pokazal številko štiri. Jezen je bil tudi Carlo Ancelotti, stratega Reala je ujezila nešportna reakcija enega od pomočnikov Hansija Flicka, na novinarski konferenci po tekmi pa je nekoliko bolj mirno ocenil rezultat.

»Prvi polčas smo odigrali dobro, s pravo intenzivnostjo, a nismo bili dovolj natančni. Lahko bi tudi zadeli, potem pa sta nam dva hitra gola Barcelone pobrala vso energijo. Na tekmi smo bili 60 minut konkurenčni in igrali dobro, zadnje pol ure pa moramo čim prej pozabiti,« do igre varovancev ni bil preveč kritičen Ancelotti.

Ton v slačilnici Barcelone je bil povsem drugačen, eden od junakov Marc Casado je po tekmi žarel: »Imeti moraš res veliko poguma, imeti moraš ‘jajca’, da na takšni tekmi vztrajaš z visoko linijo v obrambi. A mi smo verjeli vase in bili za to nagrajeni. To je tudi rezultat dobrega dela v La Masii, igralci med člane pridemo povsem pripravljeni na ta preskok.« 

Carlo Ancelotti in Hansi Flick sta se po tekmi prijateljsko pozdravila. FOTO: Juan Medina/Reuters
Carlo Ancelotti in Hansi Flick sta se po tekmi prijateljsko pozdravila. FOTO: Juan Medina/Reuters

Casado je še dodal, da se mu proslavljanje, ki je jezilo madridsko klop, ni zdelo nič posebnega, čustva so na derbijih s tako enostranskim rezultatom zelo močna v obeh taborih. Sezona v la ligi je še dolga in tudi šest točk zaostanka za Real še zdaleč ni neulovljivih. 

image_alt
Lewandowski v dveh minutah prinesel zmago Barci na clasicu

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine