Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Cesar v Murski Soboti dobil opozorilo, da ga čaka veliko dela

Na prvi tekmi 13. kola sta se Primorje in Nafta razšla brez zmagovalca. V derbiju kola v Fazaneriji sta se Mura in Maribor prav tako morala zadovoljiti s točko.
Prvič po februarju sta se v Prekmurju srečala Maribor in Mura. FOTO: Marko Vanovšek/pigac.si
Prvič po februarju sta se v Prekmurju srečala Maribor in Mura. FOTO: Marko Vanovšek/pigac.si
N. Gr.
26. 10. 2024 | 17:04
26. 10. 2024 | 22:23
3:08

Po zelo uspešnem tednu Celja in Olimpije v Evropi se nadaljuje tudi prvoligaški nogometni ples. Prvo dejanje je v Gorici pripadlo Primorju in Nafti, osrednja tekma se je odvila na Fazaneriji, kjer je prvič po zimskem incidentu navijačev in pokanju petard gostoval Maribor. Olimpija jutri zvečer gosti Domžale.

Mura – Maribor 1:1 (1:0)

Druga tekma Boštjana Cesarja na klopi Maribora je prinesla prvi remi, kaj lahko pa bi se Cesar podpisal tudi pod prvi mariborski poraz. V Fazaneriji so Štajerci naleteli na motivirane in dobro organizirane Prekmurce, Oskar Drobne je dobro pripravil moštvo na obrambno trpljenje, na priložnosti pa so prežali s prekinitvami in protinapadi.

Nogometni trenerji Maribora (z leve) Željko Filipović, Bojan Jokić, Boštjan Cesar (glavni), Aleksandar Radosavljević in Aleš Mertelj. FOTO: NK Maribor
Nogometni trenerji Maribora (z leve) Željko Filipović, Bojan Jokić, Boštjan Cesar (glavni), Aleksandar Radosavljević in Aleš Mertelj. FOTO: NK Maribor

Kljub terenski premoči gostov je prva zadela Mura, po lepi podaji Daria Vizingerja po tleh na rob petmetrskega prostora je Amadej Maroša v 35. minuti žogo porinil v gol mimo Ažbeta Juga. Vijolični so bili iz minute v minuto bolj nervozni, Josipu Iličiću so popustili živci, črno-beli pa so bili na pragu zmage. Nato pa je na debiju v dresu Maribora z roba kazenskega prostora že v 94. minuti lepo zadel ganski napadalec Benjamin Tetteh in štajercem priboril vsaj (zasluženo) točko.

Po remiju se je Maribor povzpel na vrh prvenstvene lestvice, ob tekmi več je z Olimpijo poravnan pri 25 točkah.

Primorje – Nafta 1:1 (0:0)

Ajdovsko Primorje je v Gorici gostilo Nafto, ki se je v minulem kolu dobro zoperstavila Olimpiji, Primorje pa je iz Kopra odneslo vse tri točke. Tokrat gledalci v prvem polčasu golov niso videli, Ajdovci so imeli žogo v svojih nogah, bolj nevarni pa so bili gostje iz Lendave, ki so sprožili kar 18 strelov, devet v okvir gola Primorja.

Goste je v vodstvo takoj po odmoru popeljal Luka Dumančić, točko je Primorju 57. minuti priboril Žan Bešir. V prvi minuti sodniškega dodatka se je Nafta za kratek čas veselila drugega zadetka, a je bil Tom Kljun v rahlem prepovedanem položaju, tako da je ostalo pri delitvi točk.

1. SNL, sobota, 26. oktober:

Primorje - Nafta 1903 1:1 (0:0)
Mura - Maribor 1:1 (1:0)

nedelja, 27. oktober:

15.00 Koper - Bravo
17.30 Kalcer Radomlje - Celje
20.15 Olimpija - Domžale

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine