Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Hrvaški tri točke na Danskem, na Dunaju brez zmagovalca

Našim južnim sosedom je zmago prinesel klubski soigralec Josipa Iličića.
Kylian Mbappe je zagotovil Franciji točko na Dunaju. FOTO: Joe Klamar/AFP
Kylian Mbappe je zagotovil Franciji točko na Dunaju. FOTO: Joe Klamar/AFP
Š. R., STA
10. 6. 2022 | 23:09
10. 6. 2022 | 23:10
2:10

Avstrijski in francoski nogometaši so se na današnji tekmi 3. kola elitne lige A v ligi narodov na Dunaju razšli z nedoločenim izidom 1:1, v drugem dvoboju v skupini 1 pa je Hrvaška v Københavnu premagala Dansko z 1:0.

Avstrijci so na štadionu Ernsta Happla prešli v  vodstvo v 37. minuti, ko je zadel Andreas Weimann, točko pa je  svetovnim prvakom iz Rusije 2018 priigral prvi francoski zvezdnik Kylian Mbappe v 83. minuti. Na štadionu Parken v danski prestolnici pa so zadnji svetovni podprvaki dosegli prvo zmago v svoji skupini, mož odločitve je bil Mario Pašalić. Soigralec Josipa Iličića pri italijanski Atalanti je dosegel edini gol na tekmo v 69. minuti.

Po treh tekmah je v vodstvu Danska s šestimi točkami, Avstrijci in Hrvati jih imajo po štiri, Francozi pa so zbrali dve.

V ligi B je Izrael v Tirani ukanil Albanijo z 2:1. Junak dvoboja je bil Manor Solomon, ki je zabil dva gola v 57. in 73. minuti, edini gol za gostitelje je dosegel Armando Broja v izdihljajih prvega polčasa.

V ligi C je Slovaška z golom Vladimirja Weissa v 81. minuti premagala Azerbajdžan, na drugi tekmi v skupini 3 sta se Belorusija in Kazahstan razšla z 1:1. Gostujoča je povedla po golu Abata Ajmbetova v 13. minuti, izenačil je Vladislav Malkevič v 84. minuti.

V ligi D je Latvija dosegla tretjo zmago, v gosteh je ugnala Moldavijo s 4:2, Andora pa je bila boljša od Lihtenštajna z 2:1.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine