Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Srbom tri točke na Švedskem, zmagali tudi Španci in Portugalci

Kot kaže, se bosta v 4. skupini druge kakovostne lige narodov za prvo mesto borili reprezentanci Norveške in Srbije.
Luka Jović in soigralci slavijo po zmagovitem zadetku na štadionu Friends Arena v Solni. FOTO: TT News Agency/Reuters
Luka Jović in soigralci slavijo po zmagovitem zadetku na štadionu Friends Arena v Solni. FOTO: TT News Agency/Reuters
Š. R., STA
9. 6. 2022 | 23:56
10. 6. 2022 | 10:56
2:03

Po polovici tekmovanja imajo Norvežani, ki v četrtek v Oslu niso zlomili odpora Slovenije (0:0), sedem točk, Srbi, tokrat so se z golom Luke Jovića v sodnikovem dodatku prvega dela v gosteh premagali Švedsko, pa točko manj. Švedska ima tri, Slovenija pa eno točko.

V ligi A je v skupini 2 vodstvo zadržala Portugalska, ki je v derbiju neporaženih reprezentanc premagala Češko z 2:0. Strelca golov sta bila Joao Cancelo v 33. in Goncalo Guedes v 38. minuti. Uspešna je bila tudi Španija, ki je za svojo prvo zmago v ligi z golom Pabla Sarabie v 13. minuti v gosteh ugnala Švico. Ta je tako še vedno brez točke.

V ligi C je v skupini 2 Grčija že na začetku zlomila odpor bratskega Cipra, že po dvajsetih minutah je vodila z 2:0, na začetku drugega dela pa vodstvo še povišala. Za Grčijo je bila to že tretja zmaga, za Ciper pa drugi poraz. Drugič je bila poražena tudi Severna Irska, ki je na Kosovu izgubila z 2:3. Kosovo je tako s šestimi točkami na drugem mestu skupine.

V skupini 4 je za presenečenje poskrbel Gibraltar, ki je doma z Bolgarijo igral 1:1 in osvojil prvo točko, v obračunu vodilnih pa je bila Gruzija prav tako nekoliko presenetljivo v gosteh s 3:0 boljša od Severne Makedonije in ima še vedno stoodstoten izkupiček.

V ligi D sta sta se v skupini dve Malta in Estonija razšli z izidom 1:1.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine