Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Fifa igralca Coma kaznovala zaradi rasizma

Mednarodna nogometna zveza je Marca Curta kaznovala s prepovedjo igranja na desetih tekmah zaradi rasističnih opazk, namenjenih Hwangu Hee-chanu.
Hwang Hee-chan je za Južno Korejo zbral 66 nastopov. FOTO: Kim Soo-Hyeon/Reuters
Hwang Hee-chan je za Južno Korejo zbral 66 nastopov. FOTO: Kim Soo-Hyeon/Reuters
STA, Š. R.
8. 10. 2024 | 09:06
8. 10. 2024 | 09:07
1:33

Nogometaša italijanskega prvoligaša Coma Marca Curta, ki sicer kot posojen igralec letos nastopa za Ceseno, je Mednarodna nogometna zveza (Fifa) kaznovala s prepovedjo igranja na desetih tekmah, ker je na julijski prijateljski tekmi Coma proti Wolwerhamptonu v Marbelli z rasističnimi opazkami žalil tekmečevega igralca, Južnokorejca Hwanga Hee-chana.

Curto bo suspendiran za pet tekem, preostalih pet pa je pogojna kazen za dobo dveh let. Branilec Coma bo moral tudi na izobraževanje v organizacijo, ki jo bo odobrila Fifa.

Wolverhampton se je po incidentu pritožil na Evropsko nogometno zvezo (Uefa), ki pa ni storila ničesar, češ da ni šlo za tekmo pod njenim okriljem, so pa prošnjo uslišali na Fifi.

Direktor nogometnih operacij in uprave Wolverhamptona Matt Wild se je nogometni zvezi zahvalil za njihovo podporo med postopkom. »Suspenz, izrečen igralcu, pošilja jasno sporočilo, da rasizem in diskriminatorno vedenje ne bosta tolerirana v nogometu ali družbi,« je dejal.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine