Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Tudi Črnigoj do prve zmage med elito, Juve in Napoli razdelila točke

Venezia, za katero je nekaj minut odigral tudi Domen Črnigoj, je dosegla prvo zmago v serie A, na derbiju Juventusa in Napolija pa zadetkov ni bilo.
Dvoboj Juventusa in Napolija je minil v znamenju zapravljenih priložnosti. Foto Massimo Pinca/Reuters
Dvoboj Juventusa in Napolija je minil v znamenju zapravljenih priložnosti. Foto Massimo Pinca/Reuters
Š. R., STA
21. 9. 2024 | 22:52
22. 9. 2024 | 07:33
3:10

Venezia je v petem krogu italijanskega nogometnega prvenstva doma premagala Genoo z 2:0. Slovenec Domen Črnigoj je za beneško ekipo, ki je dosegla prvo zmago v sezoni, igral od 89. minute. Za gostitelje sta zadela Američan Gianluca Busio (63.) in Finec Joel Pohjanpalo (85.), slednji je 58. minuti zastreljal 11-metrovko.

image_alt
Ibra meša štrene: Jaz sem gazda, vsi delajo za mene

Obračun Juventusa in Napolija v Torinu se je po obojestranski "šahovski predstavi" končal brez zadetkov, na današnji zadnji tekmi pa sta se Lecce in Parma razšla z 2:2. V Lecceju je kazalo na drugo zmago domačega moštva, potem ko sta zadela Danec Patrick Dorgu (32.) in Črnogorec Nikola Krstovič (59.), a Parma je v izdihljajih tekme uprizorila prvovrsten preobrat in dosegla dva gola. Najprej je v tretji minuti sodnikovega podaljška zadel Šved Pontus Almqvist, v peti pa še Francoz Antoine Hainaut.

Osrednja tekma kroga bo v nedeljo zvečer na San Siru, kjer se bosta pomerila mestna tekmeca Inter in Milan, pred tem bodo tri tekme: Fiorentina - Lazio, Monza - Bologna in Roma - Udinese. Zadnja tekma bo v ponedeljek v Bergamu med Atalanto in Comom.

Udinese ni več na vrhu

Nogometaši Torina so v petek zmagali s 3:2 in po nepolnem krogu prevzeli prvo mesto na razpredelnici. Zasedba iz Piemonta ima trenutno točko več od Napolija in Udineseja, kjer igrajo Slovenci Jaka Bijol, Sandi Lovrić in David Pejičić. Videmska ekipa bo v nedeljo gostovala pri Romi.

Za Torino so v mestu Romea in Julije zadeli Paragvajec Antonio Sanabria (10.), Kolumbijec Duvan Zapata (34.) in Škot Che Adams (79.). Za Verono, ki je od 21. minute imela igralca manj na igrišču, potem ko je rdeči karton prejel Poljak Pawel Dawidowicz, sta gola dosegla Ciprčan Grigoris Kastanos (12.) in Kolumbijec Daniel Mosquera (90.+3).

Na petkovi prvi tekmi je Empoli v Cagliariju zmagal z 2:0. Za toskansko ekipo, ki je na uvodnih tekmah dosegla dve zmagi in tri neodločene izide, sta zadela Lorenzo Colombo (33.) in Sebastiano Esposito (49.).

Vse tekme petega kroga so se začele z minuto molka v spomin na nekdanjega italijanskega reprezentanta Salvatoreja Schillacija, ki je po hudi bolezni umrl v sredo.

Serie A, izidi:
Cagliari - Empoli 0:2 (0:1)
Verona - Torino 2:3 (1:2)
Venezia - Genoa 2:0 (0:0)
Juventus - Napoli 0:0
Lecce - Parma 2:2 (1:0)

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine