Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Dortmund izkoristil priložnost, Witsel v 87. minuti zlomil Mainz

Bayern v zadnjih kolih bundeslige ni prepričljiv, prednost Münchenčanov na vrhu lestvice pa po zmagi Borussie Dortmund v Mainzu znaša le še štiri točke.
Belgijski vezist Axel Witsel ne zadeva pogosto, zadetek v Mainzu pa je (bo) močno odmeval. FOTO: Heiko Becker/Reuters
Belgijski vezist Axel Witsel ne zadeva pogosto, zadetek v Mainzu pa je (bo) močno odmeval. FOTO: Heiko Becker/Reuters
16. 3. 2022 | 20:37
16. 3. 2022 | 20:43
1:39

Potem ko je Bayern z remijem pri Hoffenheimu (1:1) ponudil novo priložnost Borussii Dortmund, da se na tekmi 26. kola v Mainzu še dodatno približa prvemu mestu in boju za naslov, se je dolgo časa zdelo, da Dortmundčanom ne bo uspelo zlomiti »prijateljskega« prvoligaša, pri katerem sta se kalila njihova slovita nekdanja trenerja Jürgen Klopp in Thomas Tuchel.

V tekmi z malo izrazitimi priložnostmi je Dortmundčanom na pomoč priskočil tudi superzvezdnik Erling Haaland, ki je še drugič po povratku v ekipo po januarski poškodbi vstopil s klopi, natančneje v 57. minuti, a junak je bil na koncu izkušeni vezist Axel Witsel, ki je odločil tekmo v 87. minuti. Šlo je za prosti strel z leve strani, ki ga je Giovanni Reyna poslal proti oddaljenejši vratnici, tam pa so domači branilci pozabili na Witsla, ki je v skoku lepo podstavil nogo in prelisičil vratarja.

Prednost Bayerna, ekipi v zadnjih osmih kolih čaka še medsebojni obračun v Münchnu, se je stopila na štiri točke, potem ko je Bavarce pri neodločenem izidu 1:1 nedavno na njihovi zelenici zadržal že Bayer Leverkusen, ki pa na tretjem mestu zaostaja že za nedosegljivih 15 točk. 

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine