Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Lewandowski kot vsa Poljska za Ukrajino

Bayern v nemški nogometni ligi začasno spet z devetimi točkami prednosti.
Robert Lewandowski je v Frankfurtu kot kapetan Bayerna v znamenje podpore nosil tudi trak v barvah ukrajinske zastave. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Robert Lewandowski je v Frankfurtu kot kapetan Bayerna v znamenje podpore nosil tudi trak v barvah ukrajinske zastave. FOTO: Kai Pfaffenbach/Reuters
Š. R., STA
26. 2. 2022 | 21:26
1:25

Nogometaši Bayerna so v današnji zadnji tekmi 24. kola v nemški ligi premagali Eintracht z 1:0. Od vodilnih ekip je igral tudi tretji Bayer Leverkusen, ki je premagal Arminio s 3:0. Bayern ima zdaj začasno spet devet točk naskoka, njegova prva zasledovalka Borussia Dortmund bo igrala v nedeljo z Augsburgom.

V obračunu vodilnega Bayerna in Eintrachta so se morali Bavarci krepko potruditi za zmago. Čvrsta domača zasedba je ogrožala vratarja Svena Ulreicha, poljski zvezdnik Robert Lewandowski pa je tokrat prvič po treh letih kot kapetan vodil svojo ekipo. A Lewandowski in soigralci so šele v drugem polčasu potrdili status favorita, ko je domačo obrambo spretno izigral rezervist Leroy Sané, ki je le nekaj minut prej vstopil v igro. Do konca so imeli nekaj priložnosti tudi domači, a je ostalo pri tesni zmagi prvakov.

V nedeljo pa bodo poleg Porurcev, ki bodo gostovali na Bavarskem pri Augsburgu, igrali še nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl in soigralci pri Leipzigu, ta bo gostoval pri Bochumu.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine