Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Dortmund izkoristil Bayernov zdrs z dvojčkom Reusa

Razlika na vrhu nemške bundeslige med serijskim prvakom Bayernom in največjim rivalom iz Dortmunda spet znaša šest točk.
Marco Reus pred vratarjem Andreasom Luthejem na nedeljskem obračunu v Berlinu. FOTO: Ronny Hartmann/AFP
Marco Reus pred vratarjem Andreasom Luthejem na nedeljskem obračunu v Berlinu. FOTO: Ronny Hartmann/AFP
STA
13. 2. 2022 | 18:03
13. 2. 2022 | 19:39
2:18

Nogometaši Borussie Dortmund so v predzadnji tekmi 22. kola nemške lige na gostovanju pri Unionu v Berlinu zmagali s 3:0 in tako znižali zaostanek za vodilnim Bayernom, ki je v soboto presenetljivo izgubil z Bochumom z 2:4. Razlika med prvima na lestvici je zdaj šest točk (52:46). Porurci v nedeljo niso naredili napake, bili so prepričljivi in učinkoviti. Odločitev je padla že v prvem polčasu, ko je v le sedmih minutah (18. in 25.) dvakrat zadel Marco Reus. Delo rumeno-črnih je v drugem delu dokončal še Raphaël Guerreiro.

Preostale ekipe z vrha lestvice so igrale že v soboto. Vodilni Bayern si je privoščil precejšen spodrsljaj, saj je z 2:4 izgubil z Bochumom. Bayern bi teoretično moral imeti lahko delo, a je v tej sezoni doživel že nekaj popolnih mrkov. To je odlično izkoristil razigrani Bochum, ki je kot prva ekipa po več kot 40 letih zabil gostujočemu Bayernu več kot tri gole v prvem polčasu. Za slabo tolažbo Bavarcem sta bila le zadetka Roberta Lewandowskega, zanj že 25. in 26. v ligaški sezoni.

Leverkusen je v večerni tekmi, sicer ne zlahka, premagal Stuttgart s 4:2 in začasno na tretjem mestu prišel le na dve točki zaostanka za Dortmundom, a je razlika zdaj spet pet točk. Berlinska Hertha je izgubila z zadnjim Greuther Fürthom z 1:2; Wolfsburg je Eintracht Frankfurt premagal z 2:0, Borussia Mönchengladbach pa je s 3:2 ugnala Augsburg. Freiburg je igral le 1:1 z Mainzem.

Na prvi tekmi kroga je že v petek Leipzig s 3:1 premagal Köln, nekdanji slovenski reprezentant Kevin Kampl pa ni dobil priložnosti za nastop pri Leipzigu. V zadnji nedeljski tekmi je Hoffenheim z 2:0 premagal Arminio Bielefeld in se zavihtel na peto mesto, a tik pod vrhom vlada precejšnja gneča, saj imajo kar štiri ekipe (Hoffenheim, Leipzig, Freiburg in Union) po 34 točk.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine