Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Olimpija se je v Grosupljem izvlekla z enajstmetrovkami

Prenovljeno tekmovanje v slovenskem nogometnem pokalu je že v 2. kolu prineslo več zanimivih tekem, dramatičnih razpletov in lokalnih praznikov.
Pokalni dvoboj Brinja in Olimpije je pritegnil v Grosuplje kljub dežju veliko gledalcev. FOTO: Dejan Javornik
Pokalni dvoboj Brinja in Olimpije je pritegnil v Grosuplje kljub dežju veliko gledalcev. FOTO: Dejan Javornik
2. 11. 2023 | 17:15
2. 11. 2023 | 17:22
2:58

Prenovljeno tekmovanje v slovenskem nogometnem pokalu je že v 2. kolu prineslo več zanimivih tekem, dramatičnih razpletov in lokalnih praznikov. Največja kluba v Sloveniji sta se prebila v naslednje krog različno zanesljivo – Maribor spektakularno, Olimpija bolj ali manj srečno.

Štajerci so v sredo popoldne praznovali kar dvojno. Potem ko so se spomnili preminulih in obiskali njihove grobove, je bilo praznično tudi pod Kalvarijo. Dvoboj Maribora in Jurovskega Dola je pritegnil v Ljudski vrt 3500 navijačev, približno 1300 gostov je napolnilo del stare tribune med novinarji in sektorjem za »gostujočimi« vrati. Izšlo se je zmagovito za vijoličaste, ki so zmagali z 9:0.

Odločale enajstmetrovke

Uspešni so bili tudi zeleno-beli Ljubljančani, četudi so trepetali za zmago v Grosupljem do zadnje izvedene enajstmetrovke. Nogometaši Brinja, presenečenje prvega dela sezone v 2. SNL, so bili (pre)čvrst tekmec za evropsko Olimpijo, ki v 90. minutah ni mogla matirati domačega vratarja Urbana Trobca.

Trenerja Olimpije in Brinja, Zoran Zeljković in Urban Žohar. FOTO: Dejan Javornik
Trenerja Olimpije in Brinja, Zoran Zeljković in Urban Žohar. FOTO: Dejan Javornik

Prvi polčas je po videnem »pripadel« Olimpiji, v drugem so si lepše priložnosti priigrali gostitelji, toda po rednem delu igre ni bilo gola (0:0), odločali so streli z bele točke, pri katerih so opazno odločale izkušnje. V 3. krog pokala so se z izidom 4:2 uvrstili Ljubljančani, pri katerih so bili natančni Pedro Lucas, Mateo Karamatić, Mustafa Nukić in Sar Fadida, slabo je streljal le David Sualehe. Vratar Olimpije Denis Pintol – pet let starejši od Trobca – je ubranil en strel.

Razmere za igro niso bile najboljše. FOTO: Dejan Javornik
Razmere za igro niso bile najboljše. FOTO: Dejan Javornik

Škoda, da je navzoče zalil močan dež, saj je bil na obzorju pravi nogometni praznik v Grosupljem; dobrih 500 navzočih je kljub temu z aplavzom nagradilo glavne akterje. »Smisel pokalnega tekmovanja je širjenje priljubljenosti nogometa po celotni Sloveniji,« je zatrdil mariborski trener Ante Šimundža in najbrž zadel bistvo.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine