Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Nogomet

Izrael najprej nad Primoža Gliho, nato na Madžarsko

Izbrana vrsta Izraela lovi zgodovinsko uvrstitev na evropsko prvenstvo v nogometu, novembra pa bo igrala kar štiri tekme
Nogometaši Izraela pred septembrsko tekmo z Belorusijo v Tel Avivu. FOTO: Ronen Zvulun/Reuters
Nogometaši Izraela pred septembrsko tekmo z Belorusijo v Tel Avivu. FOTO: Ronen Zvulun/Reuters
F. T.
2. 11. 2023 | 17:00
1:32

Slovenska nogometna reprezentanca pričakuje preboj na evropsko prvenstvo prvič po zgodovinskem letu 2000. Tudi izbrana vrsta Izraela lovi zgodovinsko uvrstitev na EP, novembra pa bo igrala kar štiri tekme. Uefa je namreč določila, da bodo Izraelci igrali preloženi oktobrski tekmi v novembru, in sicer pred rednim delom kvalifikacij, v katerih Izraelci še vedno upajo na evropsko prvenstvo 2024 v Nemčiji.

Dve zmagi bi Izraelce potisnili na vrh

Izrael bo 12. novembra najprej gostoval na Kosovu pri reprezentanci, ki jo vodi slovenski strokovnjak Primož Gliha, tri dni pozneje bo na Madžarskem gostil še Švico. Uefa je namreč določila, da bodo Izraelci domače tekme – zaradi vojne na Bližnjem vzhodu – igrali na štadionu Akademije Puskas v mestu Felcsut v srednji Madžarski. Zaostali tekmi v skupini I: Kosovo – Izrael (12. 11.), Izrael – Švica (15. 11.); vrstni red: Romunija 16, Švica 15, Izrael 11, Kosovo 7, Belorusija 6, Andora 2.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine