Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Z novim uspehom bi bila Sekulićeva četa z eno nogo že na EP

Slovenska košarkarska reprezentanca bo po zmagi nad Ukrajino jutri gostila v Kopru še Izrael. Vsi nestrpno pričakujejo okrevanje Alekseja Nikolića.
Aleksander Sekulić (levo) in njegovi košarkarji računajo na pomoč navijačev, seveda v športnem duhu. FOTO: FIBA
Aleksander Sekulić (levo) in njegovi košarkarji računajo na pomoč navijačev, seveda v športnem duhu. FOTO: FIBA
24. 2. 2024 | 05:00
24. 2. 2024 | 07:46
5:25

V nadaljevanju preberite:

Ker se bo na evropsko prvenstvo 2025 uvrstilo 24 od 32 udeležencev kvalifikacij, po trije iz vsake štiričlanske skupine, so košarkarji Slovenije in Izraela v četrtek naredili pomemben korak z zmagama nad Ukrajino in Portugalsko. Jutri ob 18. uri se bosta moštvi udarili še med seboj v Kopru in boljšemu se bo eurobasket v Latviji, na Cipru, Finskem in Poljskem že težko izmuznil. Splačalo se bo torej potruditi.

Tekmeca, ki sta doslej odigrala deset dvobojev ob trenutnem rezultatu 5:5 – izkupiček sta si razdelili tudi v kvalifikacijah za lansko SP, ko je obakrat zmagala gostujoča reprezentanca – bi se morala po prvotnem razporedu v nedeljo pomeriti v Izraelu. Zaradi vročih razmer na Bližnjem vzhodu je vlogo gostiteljice prevzela Slovenija, s tem pa celo vrsto varnostnih ukrepov. Kakšne? Kako nanje gleda selektor Aleksander Sekulić, ki sicer deluje v Rusiji, kdaj računa na okrevanje Alekseja Nikolića? Kdaj se je Klemen Prepelič spoprijateljil z vlogo organizatorja in komu namenja prednost v moštvu? Izraelci so imeli v četrtek veliko težav na gostovanju na Portugalskem. Kdo je izstopal in kako jih vidi slovenski kapetan?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine