Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Klemen Prepelič je režiral, a tudi epizoda Jake Blažiča pomembna

Slovenski košarkarji so po uvodnih težavah z Ukrajinci uspešno opravili delo ob začetku kvalifikacij za EP 2025, Izrael bo najbrž trši oreh.
Klemen Prepelič je bil neustavljiv za ukrajinsko obrambo, desno prvi strelec gostov, organizator igre Oleksandr Kovljar. FOTO: FIBA
Klemen Prepelič je bil neustavljiv za ukrajinsko obrambo, desno prvi strelec gostov, organizator igre Oleksandr Kovljar. FOTO: FIBA
23. 2. 2024 | 05:00
23. 2. 2024 | 06:42
4:46

V nadaljevanju preberite:

Vsak začetek je težak, pravi stari in že dodobra zlajnani rek, a še naprej ostaja v veljavi. V prvem kolu kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 so se morali slovenski košarkarji pošteno potruditi, da so premagali Ukrajino, čeprav bi lahko iz končnega rezultata 87:73 sklepali tudi drugače. Toda izbranci Aleksandra Sekulića so v Kopru vodili slabih 20 minut (gostje dobrih 17), odločilno je bilo dogajanje v tretji četrtini, ki so jo dobili s 25:13.

»Najlepše je začeti tekmovalni cikel z zmago. To smo si želeli in uspelo nam je,« je ocenil slovenski selektor. S čim je bil še posebej zadovoljen? Na srečo je imel v moštvu Klemna Prepeliča. Kdaj je pred tem dosegel prav toliko točk (30) na uradni tekmi in kdaj več v pripravljalnem dvoboju? Kdo je bil junak prelomnih trenutkov v tretji četrtini? Čemu je Prepelič pripisal začetne težave? Pri kateri pomembni prvini sta bili Slovenija in Ukrajina izenačeni, pri čem so prednjačili naši košarkarji? V nedeljo bo druga ovira Izrael, kako se je odrezal v uvodnem nastopu?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine