Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Ukrajina bo za Slovence prvi korak k eurobasketu, Izrael drugi

Slovenska košarkarska reprezentanca danes začenja niz šestih tekem v kvalifikacijah za EP 2025. Ukrajinci so prišli v Koper brez številnih adutov.
V Bonifiki sta pridno vadila tudi rekonvalescent Žiga Samar (Alba, z žogo) in Mike Tobey (Crvena zvezda, ob njem), evroligaška aduta slovenske reprezentance. FOTO: KZS
V Bonifiki sta pridno vadila tudi rekonvalescent Žiga Samar (Alba, z žogo) in Mike Tobey (Crvena zvezda, ob njem), evroligaška aduta slovenske reprezentance. FOTO: KZS
22. 2. 2024 | 05:00
4:16

V nadaljevanju preberite:

Naključje je hotelo, da bodo slovenski košarkarji ob začetku kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2025 gostili v Kopru reprezentanci iz vročih žarišč, ki ne moreta prirejati mednarodnih dvobojev v domovini: danes ob 18. uri Ukrajino, v nedeljo ob isti uri še Izrael. Tekmeca bosta pri obiskovalcih dvorane Bonifika bržkone naletela na povsem različen odziv, zato pa izbranci selektorja Aleksandra Sekulića ne bodo delali razlik. Z dvema zmagama na domačem parketu želijo narediti velik korak proti 15. zaporedni uvrstitvi na eurobasket.

»Z Ukrajinci se pogosto srečujemo, zato dobro poznamo njihove košarkarje. Resda imajo zdaj novega selektorja in drugačne igralne sisteme ...« razmišlja Jaka Blažić, skupaj s Klemnom Prepeličem najbolj izkušeni reprezentant v tokratnem ciklu. Kdo je pred njima na zgodovinskih preglednicah? Slovenija je ob zadnjem uradnem soočenju z Ukrajinci izgubila, kdo je bil takrat njen edini razpoloženi mož? Čeprav bodo lahko v prvem ciklu kvalifikacij za EP igrali tudi košarkarji evroligaških klubov, Ukrajincem zelena luč ne bo prav nič pomagala. S kakšno zasedbo so prispeli v Koper?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine