Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Sixt Primorska je hitro dokončala delo v Skopju

Poleg Krke v prvi ligi ABA tudi Koprčani.
Košarkarji Sixta Primorske so v Skopju dočakali, kar jim je lani ušlo v Čačku. FOTO: ABA
Košarkarji Sixta Primorske so v Skopju dočakali, kar jim je lani ušlo v Čačku. FOTO: ABA
4. 4. 2019 | 20:55
2:25
Petrol Olimpija je letos prvič izpadla iz lige ABA, toda slovenska košarka bo ostala pri dveh moštvih med regionalno elito. Sixt Primorska je bila na njenem pragu že lani, a jo je v odločilnem dvoboju ustavila Krka, letos pa je bila brez prave konkurence v 2. ligi ABA in ostala neporažena v končnici. V finalu je s 3:0 ugnala MZT in v treh tekmah skupaj izgubila le dve četrtini, obe v zadnjem nastopu v Skopju, a brez nevarnih posledic. Naslov najboljšega košarkarja serije je osvojil krilni center Koprčanov Marko Jagodić Kuridža.

Z giljotino za vratom je trener MZT Đorđi Kočov tokrat pošiljal v ogenj le najbolj preverjeni kader in njegova zasedba je domala vso tekmo odigrala le s šestimi možmi. A tudi s prilagojenim pristopom je vnovič vodila le v uvodni četrtini. Po zaostanku s 14:15 so Koprčani odločno poprijeli za krmilo, dirigent Žan Mark Šiško (10 točk in 7 asistenc) pa je znal najti razpoložene soigralce. Lance Harris (za tri 3:11) je imel tokrat precejšnje rezerve, a vendarle izdatno pomagal Jagodiću Kuridži, svoje delo pa je še enkrat opravila tudi obramba.

Marko Jagodić Kuridža je bil prvi košarkar finalnega niza. FOTO: ABA
Marko Jagodić Kuridža je bil prvi košarkar finalnega niza. FOTO: ABA

 

Po +13 skoraj v težave


Na glavni premor se je Sixt Primorska odpravila s prednostjo 13 točk, zdržala pa je tudi zadnji juriš gostiteljev, ki so se pet minut pred koncem približali na 50:56 in 53 sekund pred koncem celo na 61:62. Šiško je pravočasno povišal naskok, Marjan Čakarun blokiral poskus Lesterja Medforda, piko na i pa je postavil kapetan Koprčanov Alen Hodžić sedem sekund pred iztekom igralnega časa.

»Danes se je nam poznalo, da so nas zapuščale moči po treh tekmah v štirih dneh in poti v Makedonijo. Na koncu nas je ohranil pokonci pozitivni pristop in zdržali smo do konca. Dosegli smo uspeh, ki veliko pomeni za naš klub,« je po uspehu poudaril trener prvakov 2. lige ABA Jurica Golemac.
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine