Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Košarka

Koprčani še drugič dali vetra Makedoncem

Sixt Primorska lahko že v četrtek skoči v regionalno elito.
Žan Mark Šiško je v ponedeljek v glavnem podajal, tokrat je tudi zadeval. FOTO: ABA
Žan Mark Šiško je v ponedeljek v glavnem podajal, tokrat je tudi zadeval. FOTO: ABA
2. 4. 2019 | 22:26
1:54
Le še en korak loči košarkarje Sixta Primorske od regionalne elite, saj so tudi v drugi tekmi finala 2. lige ABA premagali MZT. Gostje so se sicer bolje pripravili kot na ponedeljkov dvoboj, a scenarij vendarle ni imel zapletenih dramatičnih primesi. Tretja in morda že odločilna finalna tekma bo v četrtek ob 18. uri v Skopju.

»Pričakujem drugačen spopad, v katerem bodo tekmeci še bolj motivirani in agresivni,« je pred začetkom opozarjal trener Primorcev Jurica Golemac. Dobro se je namreč zavedal, da bodo makedonski podprvaki morali uporabiti vsa orožja že v Kopru. Zaostanek z 0:2 v zmagah jih je pač stisnil v kot, za napredovanje bi morali zdaj kar trikrat zapored ugnati moštvo, ki je v dosedanjih 26 nastopih v 2. ligi ABA okusilo le dva poraza in zanesljivo obvladuje tudi slovensko sceno.
 

Prvi potegnil Šiško


Koprčani tokrat niso bili domala nezgrešljivi pri metih za tri točke (7:18) in gostje so bolje popazili na Lancea Harrisa. Toda v ospredje je stopil dirigent Žan Mark Šiško (16 točk in 8 asistenc) ter ob izdatni pomoči visokih Marjana Čakaruna (za dve 11:13) in Marka Jagodića Kuridže poskrbel, da je Sixt Primorska po zaostanku z 12:13 zavladala na domačem parketu. Dokončno je strla odpor gostov v tretji četrtini pri vodstvu 64:42, v zadnjem delu pa je njen najvišji naskok znašal 92:66.
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine