Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Na Dallasovi poti do finala stojita mladi zvezdnik in prva obramba lige

Dallas bo po letu 2022 znova igral v konferenčnem finalu, naslednji tekmec je Minnesota z najboljšo obrambo in 22-letnim zvezdnikom Anthonyjem Edwardsom.
Anthony Edwards je pravi vodja na igrišču, prebudil je tudi Karla-Anthonyja Townsa, ki naredi precej manj brezglavih potez kot v preteklih sezonah. Foto Ron Chenoy/Reuters
Anthony Edwards je pravi vodja na igrišču, prebudil je tudi Karla-Anthonyja Townsa, ki naredi precej manj brezglavih potez kot v preteklih sezonah. Foto Ron Chenoy/Reuters
22. 5. 2024 | 06:00
22. 5. 2024 | 12:53
5:32

V nadaljevanju preberite:

Ni šlo brez prask, a košarkarji Dallasa ostajajo v igri za naslov prvaka v ligi NBA. Oklahoma City Thunder je že preteklosti, po prvih nosilcih zahodne konference zdaj Luko Dončića in soigralce čaka še težja naloga. Za preboj v veliki finale se bodo pomerili z Minnesoto Timberwolves, ki je pot do uspeha tlakovala z neprebojno obrambo, v nove višave pa jih je popeljal Anthony Edwards, vzhajajoča zvezda lige NBA. »Ostale so le še štiri najboljše ekipe, tu prostora za napake ni več,« se Jason Kidd zaveda, da bodo njegovi varovanci za zmago nad volkovi potrebovali skoraj brezhibno igro in popolno osredotočenost na parketu.

Drugič v treh sezonah bo Dallas igral v konferenčnem finalu. Leta 2022 niso bili kos kasnejšim prvakom iz Golden Stata, na pot proti letošnjemu finalu pa so krenili že v lanski sezoni za pozabo, ko so ostali brez končnice, a zato dobili pravico do 10. izbora na naboru in v ekipo pripeljali Derecka Livelyja. »Hvala bogu, da so bili v vodstvu tako pametni in pripeljali D-Livea, brez njega tega uspeha ne bi bilo,« se Dončić zaveda, da je lansko razočaranje prineslo tudi nekaj dobrega.

V čem letos blesti Minnesota, kdo bo skušal ustaviti Dončića in Irvinga? Se bo vrnil Maxi Kleber? Kaj o Edwardsu pravi Jason Kidd? Kdaj bodo na sporedu tekme konferenčnega finala? Preberite v nadaljevanju.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine