Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

Gruzijski orjaki za Slovence trši oreh kot venezuelski lovci na trojke

Luka Dončić rekordno že ob ognjenem krstu na svetovnih prvenstvih, Mike Tobey in Klemen Prepelič obetavno, kako bo danes?
Luke Dončića ne morejo zaustaviti niti veliko boljše obrambe, kot je venezuelska. FOTO: Juiči Jamazaki/AFP
Luke Dončića ne morejo zaustaviti niti veliko boljše obrambe, kot je venezuelska. FOTO: Juiči Jamazaki/AFP
27. 8. 2023 | 17:45
28. 8. 2023 | 08:02
6:46

V nadaljevanju preberite:

Začetek je bil uspešen, prikazana igra pa še ni na ravni, kakršno pričakujemo v naslednjih dveh tednih. Tako bi lahko v nekaj besedah zajeli vtise po tem, ko so slovenski košarkarji ostali neporaženi v uvodnih dvobojih na svetovnih prvenstvih. Po Senegalu (96:79 leta 2006), Tuniziji (80:56 – 2010) in Avstraliji (90:80 – 2014) so v prvem nastopu v Okinavi ugnali Venezuelo s 100:85 po šokantnem začetku in osmih prejetih trojkah v prav toliko minutah. Današnja tekmica Gruzija (13.30) bo zastavila povsem drugačne uganke, saj njena igra temelji na visokih adutih.

Prva slovenska stotica v 23 nastopih na dosedanjih SP je imela svetle in temne plati, katere? Luka Dončić se je ob ognjenem krstu na mundialu vpisal na nekaj zgodovinskih razpredelnic slovenske reprezentance. Katere slabosti v slovenski igri bi lahko bile usodne proti močnejšim tekmecem? Kako jih vidi selektor Aleksander Sekulić? Kdo so glavni aduti gruzinske reprezentance?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine