Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Košarka

V Fibini anketi ZDA prve pred Francijo in Španijo, nato že Slovenija

Luka Dončić & Co. pred današnjim začetkom svetovnega prvenstva četrti med favoriti za zlato kolajno in šesti med kandidati za osvojitev odličja.
Slovenski košarkarji se bodo jutri pomerili z Venezuelo. FOTO: Leon Vidic/Delo
Slovenski košarkarji se bodo jutri pomerili z Venezuelo. FOTO: Leon Vidic/Delo
25. 8. 2023 | 05:00
25. 8. 2023 | 07:38
4:19

V nadaljevanju preberite:

S tekmama Avstralija – Finska in Italija – Angola ob 10. uri po slovenskem času ter nato še šestimi dvoboji uvodnega dneva (po zanimivosti izstopa soočenje med Francijo in Kanado) se bo danes na Japonskem, Filipinih in v Indoneziji začelo 19. svetovno prvenstvo v košarki. Krog kandidatov za odličja je izrazito širok, vanj bi se lahko vključila tudi slovenska reprezentanca, a po izgubi poškodovanih Vlatka Čančarja in Eda Murića so njene možnosti za podvig precej manjše.

Mednarodna košarkarska zveza je pripravila anketo med novinarji iz 50 držav, ki so odgovorili na vprašanje, kdo bo letošnji svetovni prvak, kdo bodo osvojili kolajne in kdo bi lahko najbolj razočaral. Kakšni so odgovori? Na mundial sta se sicer odpravili neporaženi zgolj dve reprezentanci, kateri? Najbolj izpostavljeni bosta selekciji ZDA in Španije, zakaj? Kako je špansko moštvo sestavil maestro Sergio Scariolo in kako SP pričakuje selektor ZDA Steve Kerr?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine