Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Slovenski Rocky kakor pravi gladiator dvignil na noge tudi puljsko Areno (VIDEO)

Miran Fabjan si je s spektakularno zmago nad Yorganom De Castrom, nekdanjim borcem iz UFC, izbojeval začasni šampionski pas združenja FNC.
Po dvoboju sta se Miran Fabjan (desno) in Yorgan De Castro prijateljsko objela. FOTO: Instagram Triangle.tv
Po dvoboju sta se Miran Fabjan (desno) in Yorgan De Castro prijateljsko objela. FOTO: Instagram Triangle.tv
Miha Šimnovec
8. 9. 2024 | 17:38
8. 9. 2024 | 18:00
2:01

Vrhunski slovenski borec Miran Fabjan je vnovič prekosil samega sebe. Na 19. prireditvi hrvaškega združenja mešanih borilnih športov Fight Nation Championship (FNC) je uresničil svojo drzno napoved in na spektaklu v puljski Areni že v uvodni rundi prisilil k vdaji za mnoge favoriziranega Yorgana De Castra z Zelenortskih otokov.

S peto zmago v MMA, v katerih ima tudi tri poraze, si je 39-letni as iz Branika pri Novi Gorici kakor pravi gladiator izbojeval začasni šampionski pas FNC v težki kategoriji. Fabjanov uspeh ima toliko večjo težo, če vemo, da je tik pred zdajci vskočil namesto poškodovanega Hrvata Ivana Vitasovića ter nato kot »rezervist« zadal šesti poraz tri leta mlajšemu in skoraj 15 kilogramov težjemu De Castru (v profesionalni statistiki ima sicer tudi 11 zmag), ki se lahko med drugim pohvali tudi s štirimi nastopi v najmočnejši organizaciji mešanih borilnih športov UFC.

Prav veliko počitka pa si slovenski »Rocky« po tem podvigu ne bo mogel privoščiti. Že čez dobra dva meseca se bo namreč znova povzpel v kletko, in sicer 23. novembra v Zagrebu, kjer se bo udaril s Srbom Aleksandrom Ilićem (15 zmag, 6 porazov). 

Od slovenskih borcev se je v Areni predstavil tudi nekdanji judoist Tim Kelc (1 zmaga, 2 poraza), ki je v prvi rundi klonil pred Dylanom Rajićem iz BiH (1 zmaga), uspešen pa je bil ljubljanski Kubanec Andres Ramos, ki je za peto zaporedno zmago po točkah premagal Litovca Arturasa Kudrešovasa (3 zmage, 2 poraza).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine