Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Slovenski »Rocky« zagrozil nekdanjemu borcu iz UFC

Miran Fabjan tik pred zdajci vskočil v glavno borbo jutrišnjega spektakla FNC v puljski Areni. Boril se bo za začasni šampionski pas v težki kategoriji.
Miran Fabjan ne dvomi o svoji zmagi. FOTO: FNC
Miran Fabjan ne dvomi o svoji zmagi. FOTO: FNC
Miha Šimnovec
6. 9. 2024 | 12:16
6. 9. 2024 | 12:47
1:52

Miran Fabjan ne pomisli dvakrat, ko se mu ponudi priložnost za dvoboj. Običajno ga sprejme takoj in brez premisleka. Tako je bilo tudi pred dnevi, ko se je vodilnim možem pri združenju Fight Nation Championship (FNC) celo sam javil, da bi vskočil namesto poškodovanega domačega prvaka Ivana Vitasovića v glavno borbo na jutrišnjem spektaklu mešanih borilnih športov v puljski Areni. 

Slovenski »Rocky« bo tako že tri mesece po bolečem porazu s srbskim asom Darkom Stošićem v uvodni rundi obračuna v Beogradu znova stopil na borišče. V Pulju se bo jutri za začasni šampionski pas FNC v težki kategoriji spoprijel z Yorganom De Castrom z Zelenortskih otokov, ki ima v svoji profesionalni statistki enajst zmag in pet porazov. Ob tem ne gre prezreti, da je imel štiri dvoboje tudi v najmočnejši organizaciji mešanih borilnih športov UFC.

Toda Fabjan se na to ne ozira pretirano. Še več; prepričan je, da bo kletko še petič zapustil dvignjenih rok (v statistiki MMA ima tudi tri poraze). »To bom rešil v prvi rundi, De Castro bo šel spat! Vzel bom ta pas in ga nato takoj predal našemu prvaku (Vitasoviću),« je samozavestno napovedal 39-letni borec iz Branika pri Novi Gorici, ki že nekaj časa trenira pri puljskem klubu Trojan.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine