Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Fabjanove besede še vedno močno odmevajo

Slovenski »Rocky« je zelo športno sprejel boleč poraz na spektaklu mešanih borilnih športov FNC 17 v Beogradu z domačim zvezdnikom Darkom Stošićem.
Miran Fabjan je športno sprejel poraz proti Darku Stošiću. FOTO: Instagram M. F.
Miran Fabjan je športno sprejel poraz proti Darku Stošiću. FOTO: Instagram M. F.
6. 6. 2024 | 14:35
6. 6. 2024 | 19:16
2:11

Med ljubitelji borilnih športov še zmeraj odmeva sobotni glavni obračun na spektaklu Fight Nation Championship 17 (FNC) v Beogradu med Miranom Fabjanom in domačim zvezdnikom Darkom Stošićem. Čeprav je slovenski »Rocky« pol minute pred koncem uvodne runde klonil s tehničnim nokavtom, si je za svojo predstavo in vedenje po dvoboju prislužil številne čestitke.

Boleč poraz je namreč sprejel zelo športno. Sprva se je sicer jezil nase, ker ni unovčil izvrstnega začetka, ko je z natančnima in močnima direktoma dvakrat zapored poslal na tla favoriziranega Srba, ki si je presenetljivo hitro opomogel. V nadaljevanju je Fabjanu vrnil z obrestmi za šokantna nokdavna, s katerima je v hipu utišal 17.000 gledalcev v Areni.

»Ne strinjam se, da sem bil blizu zmage. Resda sem bil v življenjski formi, toda Stošić je bil preprosto boljši. Tega prej nisem verjel, zdaj pa sem se prepričal o tem. Kdo je zmagal? Darko. Zaradi tega tudi ne iščem izgovorov za poraz,« je razmišljal 39-letni borec iz Branika pri Novi Gorici.

Ob tem je vsem mladim borcem svetoval, naj se takrat, ko izgubijo, ne izgovarjajo na vse mogoče. »Če doživiš poraz, je to zato, ker si bil slabši,« je v svojem slogu brez dlake na jeziku poudaril Fabjan, ki sanja o tem, da bi se boril tudi v zagrebški Areni. Njegova največja želja pa je, da bi imel za svoj 40. rojstni dan, ki ga bo praznoval 12. aprila prihodnje leto, dvoboj v razprodanih Stožicah.

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine