Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Šest kolajn za Slovence v enem dnevu

Slovenski športniki na sredozemskih igrah nadaljujejo z zbiranjem kolajn, tokrat so jih osvojili šest, ena je zlata.
Darko Jorgić je v finalu sredozemskih iger premagal domačina  Jesusa Contera Juncalaina in se veselil zlate kolajne. FOTO: Grega Kališnik/Delo
Darko Jorgić je v finalu sredozemskih iger premagal domačina  Jesusa Contera Juncalaina in se veselil zlate kolajne. FOTO: Grega Kališnik/Delo
P. A.
28. 6. 2018 | 19:53
28. 6. 2018 | 23:11
1:21
Tarragona – Slovenski športniki in športnice so sedmi dan sredozemskih iger v Španiji osvojili kar šest kolajn, kar je najuspešnejša bera v enem dnevu na teh igrah. Zlato si je priigral igralec namiznega tenisa Darko Jorgić, ki je v finalu s 4:0 v nizih premagal Španca Jesusa Contera Juncalaina.

Tri bronasta odličja so si zagotovili golfist in golfistke. Ekipno so se na najnižjo stopničko povzpele Pia Babnik, Vida Obersnel in Ana Belac, zaostale so le za reprezentanco Španije in Italije. Posamično pa sta se izkazala še Ana Belac, od katere sta bili boljši Španka in Italijanka, ter Žan Luka Štirn, ki je prav tako zaostal za Špancem in Italijanom.

Zadnji kolajni dneva sta dodali atletinji Tina Šutej in Maruša Mišmaš. Šutejeva je bila v skoku s palico (4,41 m) srebrna, Mišmaševa pa se je na 3000 m z zaprekami enako kot golfistke in golfist veselila bronastega odličja.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine