Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Drugi športi

Razočaranja zbledijo, Čehovo zlato bo ostalo

Slovenska reprezentanca je v Rimu na evropskem prvenstvu z zlatim odličjem Kristjana Čeha izpolnila pričakovanja, zadovoljen je tudi vodja reprezentance.
Kristjan Čeh je Slovenijo vpisal med medaliste. Foto Andreas Solaro/AFP
Kristjan Čeh je Slovenijo vpisal med medaliste. Foto Andreas Solaro/AFP
13. 6. 2024 | 05:00
0:26

V nadaljevanju preberite:

Slovenski atleti so na evropskem prvenstvu v veliki meri nastopali v skladu s pričakovanji, ki so bila po uspehih na minulih velikih tekmovanjih visoka. Slovenci so potihem računali, da bi v domovino lahko prinesli več kot eno odličje, a je reprezentanci načrte prekrižala poškodba Tine Šutej, zlato odličje in naslov evropskega prvaka Kristjana Čeha pa je kljub nekaterim rahlim razočaranjem dovolj, da si Slovenija za predstave v Rimu zasluži pozitivno oceno.

Slovenci torej prvenstvo zaključujejo z enim odličjem, a žlahtnost kovine pomeni več od številčnosti. Vodja reprezentance Lado Mesarič je v oceni dosežkov opozoril tudi na poškodbe: »Prvenstva ne morem oceniti drugače kot zelo dobro. Žal smo zaradi poškodbe ostali brez Tine Šutej in še pred prvenstvom Maruše Mišmaš Zrimšek. Obe bi bili najverjetneje v samem vrhu skoka s palico in na 3000 m zapreke.«

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine