Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

V soparnem Rimu je bil Kobe ponosen, da je vztrajal do cilja

Nedeljski dopoldanski spored je zaznamoval polmaraton, kjer je najstarejši Slovenec na EP Primož Kobe zasedel 52. mesto, Anja Fink pa 57.
Primož Kobe na polmaratonu ni izpolnil ciljev, a ob kratki pripravi na EP bi bilo težko drugače. FOTO: Peter Kastelic/AZS
Primož Kobe na polmaratonu ni izpolnil ciljev, a ob kratki pripravi na EP bi bilo težko drugače. FOTO: Peter Kastelic/AZS
N. Gr.
9. 6. 2024 | 12:17
9. 6. 2024 | 12:17
0:28

Dopoldanski polmaraton je ob ceste v Rimu pritegnil precej gledalcev, ki so pospremili novo italijansko zlato odličje, domačini so na tem evropskem prvenstvu izvrstni. Najboljši na 21 kilometrov je bil Yemaneberhan Crippa, ki je postavil čas 1:01,03, italijansko slavje je z drugim mestom dopolnil Pietro Riva.

Zanimiv pa je bil polmaraton tudi za Slovenijo, na njem je nastopil 43-letni Primož Kobe, najstarejši član slovenske zasedbe, ki je šele 10 dni pred EP izvedel, da bo na njem lahko nastopil, zato prave možnosti za pripravo na polmaraton niti ni imel. Končal je na 52. mestu, s časom 1:07,30. 

FOTO: Peter Kastelic/AZS
FOTO: Peter Kastelic/AZS
»Danes ni bil moj dan. Že na začetku sem začutil, da noge niso prave. Bilo mi je težko, ampak sem držal skupino do osmega kilometra. Tempo je bil kar dober, okrog treh minut in pet sekund na kilometer, mogoče še hitreje, potem pa me jen a osmem kilometru povsem odrezalo. Skoraj sem začel hoditi. Razmišljal sem o tem, da bi odstopil. Kilometri so bili taki, da bi bilo najbolje odstopiti, ampak sem vztrajal, saj sem se naučil, da je treba vztrajati. Moram reči, da če primerjam nastop na bostonskem maratonu, na katerem sem prvo polovico maratona pretekel hitreje kot danes, pa sem se počutil bolje, tako da … Tam mi je bilo veliko lažje kot pa danes. Od osmega kilometra sem tekel sam. Bil sem zadaj. Nisem zadovoljen, sem pa vesel, da sem prišel do cilja,« je iskreno nastop opisal Kobe, ki se v zadnjem obdobju veliko bolj posveča maratonom. 

V ženskem polmaratonu je slavila Karoline Bjerkeli Grovdal, Anja Fink pa je zasedla 57. mesto. V kvalifikacijah teka na 200 metrov je svoj nastop že opravil tudi Andrej Skočir, ki je v svoji skupini zasedel osmo mesto in se ni uvrstil v nadaljevanje tekmovanja.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine