Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Drugi športi

Zlata popotnica za vrhunec kariere Kristjana Čeha

Evropski prvak v metu diska Kristjan Čeh je že v domovini. Na OI v Parizu želi dopolniti zlato zbirko, a ne bo lahko.
Menjava trenerja je bila potrebna, vedno je težko to narediti v olimpijski sezoni, a sem dobil potrditev, da sem imel prav, je v Rimu pojasnjeval Čeh. Foto Anne-Christine Poujoulat/AFP
Menjava trenerja je bila potrebna, vedno je težko to narediti v olimpijski sezoni, a sem dobil potrditev, da sem imel prav, je v Rimu pojasnjeval Čeh. Foto Anne-Christine Poujoulat/AFP
10. 6. 2024 | 05:00
10. 6. 2024 | 09:08
4:46

V nadaljevanju preberite:

Ko je nekaj minut pred polnočjo v petek pred olimpijskim štadionom zaigrala Zdravljica, se je Kristjanu Čehu na zmagovalnem odru na obrazu zarisal ponosen nasmešek. Po slabšem začetku sezone in menjavi trenerja se je naposlušal kritik, v Rimu jim je odgovoril v slogu največjih – s prevladujočo predstavo, s tremi najboljšimi meti na tekmi in z zlatim odličjem, čistim kot solza.

»Slišal sem, da sem postal prvi slovenski moški evropski prvak, to se sliši res dobro,« je bil Čeh v pogovoru s slovenskimi poročevalci nasmejan v mešani coni. Za »čago na polno«, kot pravi, bo čas, ko bo za njim še glavni izziv sezone pod olimpijskimi krogi v Parizu.

Kristjan Čeh se v dneh pred začetkom evropskega prvenstva ni mogel povsem izogniti črvu dvoma, a je pod vročim italijanskim soncem hitro začutil, da se pripravlja nekaj posebnega. »Pred tekmo sem bil zelo živčen, kar je je dobro. Če si živčen, veš, da je na kocki veliko in daš vse od sebe. Najhujše so tekme, ko ne čutiš ničesar, tokrat pa sem bil živčen kot še nikoli,« je evropski prvak opisal, kako so minevale dolge ure in minute od dopoldanskih kvalifikacij do večernega vrhunca.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine