Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Drugi športi

Atletski kralj je nazaj, v Rimu je navdušil domače navijače

Prvi zvezdnik EP v Rimu Marcell Lamont Jacobs, ki je ubranil naslov v šprintu na 100 metrov, zlato lovi tudi s štafeto. Vrača se po težavah s poškodbami.
Marcell Jacobs znova stopa po šampionski poti. Foto Manon Cruz/Reuters
Marcell Jacobs znova stopa po šampionski poti. Foto Manon Cruz/Reuters
12. 6. 2024 | 05:00
12. 6. 2024 | 11:00
4:47

V nadaljevanju preberite:

Atletsko prvenstvo stare celine v Rimu se počasi bliža koncu, zadnji vrhunec pa italijansko občinstvo pričakuje danes zvečer, ko bo na sporedu finale moških štafet 4x100 metrov. V njem bodo še zadnjič pozdravili Marcella Jacobsa, nespornega cesarja rimskega dogajanja, ki je z naslovom evropskega prvaka v šprintu upravičil visoka pričakovanja in nagradil glasno italijansko publiko.

Najbolj glasno je bilo v Rimu v soboto zvečer, ko se je na tribunah zbralo 40.000 gledalcev, ki so nestrpno pričakovali moški šprint na 100 metrov. V njem je Lamont Marcell Jacobs upravičil vlogo prvega favorita, pod mejo 10 sekund se ni spustil, a je bil tudi čas 10,02 dovolj za zlato odličje. Ubranil je naslov prvaka stare celine iz Münchna 2022, seveda pa največji uspeh 29-letnika ostaja zlato odličje iz Tokia 2021, kjer je olimpijski prvak postal s časom 9,80. »Na prvenstvo sem prišel dobro pripravljen, začel sem nekoliko slabše, nato pa sem uspel stopnjevati ritem, kljub temu da me je v zadnjih metrih zagrabil krč. A sem vztrajal, ker sem želel zmagati pred temi čudoviti gledalci. Če ne bi bilo krčev, sem bil pripravljen za tek okrog 9,95 sekunde,« je domače zlato komentiral Jacobs.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine