Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Leclerc tarnal: To ni pošteno!

Na VN Singapurja v formuli ena zmaga Vettla, ki je po debelem letu dni spet stal na najvišji stopnici.
Sebastian Vettel je po sušnih 392 dneh spet slavil zmago. FOTO: AFP
Sebastian Vettel je po sušnih 392 dneh spet slavil zmago. FOTO: AFP
22. 9. 2019 | 21:35
22. 9. 2019 | 22:02
3:21
Ferrarijev zvezdnik Sebastian Vettel je po sušnih 392 dneh spet okusil slast zmage v formuli 1, potem ko je dobil taktično bitko na današnji veliki nagradi Singapurja. Toda po kvalifikacijah in do prvih menjav gum je bolje kazalo njegovemu ekipnemu kolegu Charlesu Leclercu, ki je tretjič zapored dirko začel s prvega štartnega položaja.

Rezultati VN Singapurja.
Rezultati VN Singapurja.
Ključ do uspeha je bil zgodnejši postanek v boksih. Vettel se je po nove pnevmatike odpravil v 19. krogu, torej krog pred dotlej vodilnim Monačanom, ki se je na progo vrnil za svojim moštvenim sotekmovalcem. Za njim je ostal vse do cilja, potem ko na stezi, na kateri je izjemno težko prehiteti podobno hitrega dirkača, ni mogel več resneje ogroziti vodstva 32-letnega Nemca. Ferrarijevima dirkačema je družbo na zmagovalnem odru delal tretjeuvrščeni Max Verstappen (Red Bull), ki je z boljšo strategijo pustil za seboj favorizirana Mercedesova zvezdnika Lewisa Hamiltona in Valtterija Bottasa, tako da sta se morala vodilna v skupni razvrstitvi sprijazniti s četrtim oziroma petim mestom.
 

Vettel: Tega se nisem spomnil jaz


Vettel kajpak ni skrival navdušenja, potem ko je prvič letos slavil zmago, skupno pa že 53. v formuli 1. »Zelo sem vesel. Kljub slabšemu štartu v sezono, ki je bil res zelo težak, nikoli nisem podvomil vase. Vseskozi sem verjel, da se lahko vrnem v zmagovite tirnice, pri tem pa so mi ob vseh pri Ferrariju pomagali tudi navijači, ki sem jim iz srca hvaležen za vso podporo, za vse lepe besede, ki so mi jih namenili. Vso to pozitivno energijo sem tokrat vložil v progo, kar mi je prineslo tako želeno zmago,« je vidno odleglo nemškemu šampionu, potem ko je vendarle prekinil črni niz, kar zadeva prva mesta.

Na vprašanje, kdo je odločil, da je v bokse prišel pred Leclercom, je odvrnil, da se tega ni spomnil on. »Ko so me poklicali na menjavo gum, sem sprva menil, da je prezgodaj. Nisem bil prepričan, da bodo zdržale do konca,« je priznal Vettel in dodal, da je bil – čeprav je dal po prihodu iz boksov vse od sebe – presenečen, da je ostal pred Charlesom.

Charles Leclerc (levo) ni bil navdušen nad dejanji moštva. FOTO: Reuters
Charles Leclerc (levo) ni bil navdušen nad dejanji moštva. FOTO: Reuters


Leclercov nasmešek je bil – razumljivo – bolj kisel. Že med dirko se je prek radijske zveze pritoževal, da odločitev pristojnih pri Ferrariju ni bila najbolj poštena, tudi s prvo izjavo za javnost je dal jasno vedeti, da ni najbolj zadovoljen z razpletom. »Vedno je težko, ko na takšen način izgubiš zmago. Vesel sem za ekipo, dosegli smo dvojno zmago, prvo v tej sezoni. Včasih se pač odvije, kot se je, iz tega bom prišel močnejši,« je večkrat ponovil 21-letni Monačan in se ugriznil v jezik, da ne bi izrekel česa, kar bi lahko pozneje še obžaloval. Priložnost za revanšo se mu ponuja že v nedeljo, ko bo v olimpijskem Sočiju na sporedu velika nagrada Rusije.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine