Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Kalleju Rovanperäju se pri japonskem moštvu obeta sanjski zaslužek

Finski dirkaški zvezdnik naj bi izboljšal rekord svojega slovitega rojaka Tommija Mäkinena, kar zadeva letno plačo v reliju.
Kalle Rovanperä zanesljivo drvi drugemu naslovu svetovnega prvaka v reliju nasproti. FOTO: Theophile Bloudanis/AFP
Kalle Rovanperä zanesljivo drvi drugemu naslovu svetovnega prvaka v reliju nasproti. FOTO: Theophile Bloudanis/AFP
17. 9. 2023 | 09:36
17. 9. 2023 | 11:02
1:44

Finski dirkaški zvezdnik Kalle Rovanperä zanesljivo drvi drugemu zaporednemu naslovu svetovnega prvaka v reliju nasproti. Pred zadnjimi tremi letošnjimi preizkušnjami (naslednja bo med 28. septembrom in 1. oktobrom v Čilu) ima namreč v skupni razvrstitvi zajetnih 33 točk naskoka pred drugouvrščenim Valižanom Elfynom Evansom.

Za svoje vrhunske predstave je že sedaj zelo dobro plačan, v prihodnji sezoni pa se mu nasmiha resnično sanjski zaslužek. Kallejev menedžer Timo Jouhki verjame, da bo njegov varovanec izboljšal finski rekord, kar zadeva letno plačo v reliju. Ali se mu vsaj močno približal.

»Ne morem razkriti natančnih številk, toda Rovanperä ima na mizi zelo dobro ponudbo,« je Jouhki povedal o novi pogodbi, ki naj bi jo 22-letni šampion iz Jyväskyläja sklenil z vodstvom Toyote. Branilec naslova najboljšega dirkača v reliju, ki je – mimogrede – v minulih dneh svoje izjemno mojstrstvo za volanom vnovič potrdil tudi v driftanju (po kvalifikacijski zmagi na prireditvi za veliko nagrado masters v Varšavi ga je nato na dirki pred 53.000 gledalci pustila na cedilu tehnična okvara) se sicer še vedno pogaja tudi z drugimi moštvi.

Najbolje finski plačani dirkač v reliju je sicer štirikratni svetovni prvak Tommi Mäkinen, ki je leta 2002 pri Subaruju zaslužil debelih šest milijonov evrov.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine