Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Gajser izgubil rdečo številko vodilnega v skupni razvrstitvi

Slovenskemu motokrosističnemu šampionu se dirka za veliko nagrado Kitajske ni izšla po načrtih in željah. Rezultat kariere za Jana Pancarja.
Timu Gajserju se na VN Kitajske ni izšlo po željah. FOTO: Honda Racing
Timu Gajserju se na VN Kitajske ni izšlo po željah. FOTO: Honda Racing
15. 9. 2024 | 09:29
15. 9. 2024 | 10:38
2:02

Na predzadnji letošnji postaji za svetovno prvenstvo je slovenski motokrosistični as Tim Gajser (Honda) – kot so sporočili z AMZS – izgubil vodstvo v skupni razvrstitvi. Prva vožnja za veliko nagrado Kitajske v razredu MXGP se je namreč našemu šampionu povsem ponesrečila.

Po številnih padcih je Gajser zasedel šele 17. mesto, njegov glavni tekmec, Španec Jorge Prado (GasGas), pa je bil drugi, s čimer se je zavihtel na vrh točkovanja. Zmagal je Francoz Romain Febvre (Kawasaki).

V drugi vožnji je 28-letni motokrosist iz Pečk pri Makolah sicer osvojil drugo mesto, a je znova zaostal za Pradom. To pomeni, da Gajser pred zadnjo dirko, ki bo čez dva tedna v Španiji, za branilcem naslova svetovnega prvaka v razredu MXGP zaostaja za sedem točk.

Jan Pancar se je veselil najboljšega rezultata v karieri. FOTO: Jure Eržen/Delo
Jan Pancar se je veselil najboljšega rezultata v karieri. FOTO: Jure Eržen/Delo

Svoj doslej najboljši dosežek si je v Šanghaju pridirkal drugi slovenski motokrosist v elitnem razredu Jan Pancar (KTM). V prvi vožnji je bil osmi, s čimer je izenačil svojo najvišjo uvrstitev v posamičnih preizkušnjah, v drugi pa je še napredoval in s petim mestom (tako v drugi vožnji kot skupno na dirki) dosegel rezultat kariere. V skupni razvrstitvi ostaja na 14. mestu.

Dirka bi morala biti na sporedu v ponedeljek, ampak so jo izvedli dan prej zaradi napovedanega tajfuna.

Dvajseta in hkrati zadnja letošnja preizkušanja svetovnega prvenstva v motokrosu bo 29. septembra dirka za veliko nagrado Castille La Manche v Cozarju, kjer se obeta sila razburljiv finale.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine