Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Tim Gajser najhitrejši v kvalifikacijah za VN Švedske

Slovenski šampion še povečal vodstvo v skupni razvrstitvi za SP. Zelo dobro se je danes odrezal tudi naš drugi motokrosist v razredu MXGP Jan Pancar.
Tim Gajser je bil najhitrejši v kvalifikacijah za VN Švedske. FOTO: Honda Racing
Tim Gajser je bil najhitrejši v kvalifikacijah za VN Švedske. FOTO: Honda Racing
M. Š., STA
10. 8. 2024 | 20:11
10. 8. 2024 | 20:13
2:03

Slovenski motokrosistični šampion Tim Gajser (Honda) je uspešno začel konec tedna v Uddevalli, kjer bo jutri na sporedu velika nagrada Švedske. Z zmago v današnjih kvalifikacijah je za točko povečal naskok pred prvim zasledovalcem v razredu MXGP, Španec Jorge Prado zdaj zaostaja za 25 točk.

Gajser je po prejšnji dirki za svetovno prvenstvo v Belgiji, kjer je bil četrti, izgubil nekaj prednosti, na Švedsko je prinesel 24 točk naskoka. Ta je zdaj za eno večji, saj je Gajser v kvalifikacijah premagal Prada, branilec lovorike je letos njegov najhujši tekmec v SP. Tretji je bil danes Francoz Romain Febvre, četrti Nizozemec Brian Bogers, peti pa Švicar Jeremy Seewer. Nizozemec Jeffrey Herlings, ki je po zadnjih dirkah z nekaj uspešnimi nastopi tudi še v igri za naslov prvaka, je bil v kvalifikacijah Uddevalle šele sedmi.

Uspešno je nastopil tudi drugi slovenski predstavnik v elitnem razredu. Jan Pancar je končal na osmem mestu tik za Herlingsom, na ta način pa je šele drugič v sezoni končal v deseterici, ki prejme točke v kvalifikacijah.

Pred jutrišnjo dirko v SP vodi Gajser s 715 točkami, Prado jih ima 690, Herlings pa 671. Pancar je s 179 točkami na 15. mestu.

Prva vožnja v razredu MXGP v Uddevalli se bo jutri začela ob 14.15, druga pa ob 17.10.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine