Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Gajser spet pokazal zobe, med dobitniki točk tudi Pancar

Tim Gajser je bil najhitrejši v kvalifikacijah za motokrosistično veliko nagrado Turčije v razredu MXGP.
Tim Gajser je bil najhitrejši v kvalifikacijah za VN Turčije. FOTO: Honda Racing
Tim Gajser je bil najhitrejši v kvalifikacijah za VN Turčije. FOTO: Honda Racing
M. Š., STA
7. 9. 2024 | 17:52
7. 9. 2024 | 17:53
2:18

Slovenski motokrosistični as Tim Gajser (Honda) je bil najhitrejši v kvalifikacijah za veliko nagrado Turčije v Afyonkarahisarju. Posledično je še za točko povišal prednost v skupni razvrstitvi za svetovno prvenstvo v razredu MXGP. Zdaj ima pred drugouvrščenim Špancem Jorgejem Pradom (GasGas) 19 točk naskoka. Tretjeuvrščeni Nizozemec Jeffrey Herlings (KTM) zaostaja za 44 točk.

Gajser je po najboljšem dosežku na drugem treningu prvi izbiral štartni položaj, a ga je nato v prvem ovinku prehitel Herlings. Slovenski šampion mu je ves čas tesno sledil in ga prehitel v šestem krogu. Privozil si je nekaj prednosti, nato pa je Nizozemca ugnal še Prado in se podal v lov na Gajserja.

Toda španski tekmec tokrat ni imel pravega odgovora na Gajserjevo vožnjo, ki je ciljno črto prečkal 5,4 sekunde pred njim. Herlings je na tretjem mestu zaostal za osem sekund. V seštevku za SP ima zdaj Gajser 870 točk, z 851 mu sledi Prado, Herlings pa jih je doslej zbral 826.

Naš drugi motokrosist med elito Jan Pancar (KTM) se je tretjič v sezoni prebil med dobitnike točk na kvalifikacijski dirki, osvojil je eno za deseto mesto. Na obeh treningih je bil sicer četrti, večji del kvalifikacij pa se je vozil na osmem mestu, na koncu pa je malce popustil. Pancar je z 219 točkami v skupni razvrstitvi še naprej na 14. mestu.

Glavni del spektakla v Afyonkarahisarju bo jutri. Prva vožnja v razredu MXGP se bo začela ob 13.15, druga pa ob 16.10. Do konca letošnje sezone bosta nato le še dirki na Kitajskem (16. 9.) in v Španiji (29. 9.).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine